TOP FORBES Omul de afaceri Daniel Guzu face viticultură din pasiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Guzu se pricepe la vinuri
Daniel Guzu se pricepe la vinuri

Antreprenorul din Popeşti-Leordeni, dar care s-a născut pe meleaguri vrâncene, a investit în noul business peste şapte milioane de euro după ce a cumpărat terenuri viticole şi livezi în zona Panciu.

Omul de afaceri care a fondat afacerea cu lacuri şi vopsele Fabryo, pe care ulterior a vândut-o, are acum o nouă pasiune: viticultura.

Din 2005, a început să cumpere terenuri viticole şi livezi în zona Panciu, din dorinţa de a avea podgoria sa, considerând că este un om norocos prin faptul că s-a născut în podgoria Panciu.

A investit în teren viticol, în livezi, în butaşi de viţă de vie şi în puieţi de pomi fructiferi peste şapte milioane de euro iar acum investeşte în resursa umană, formându-şi o echipă de specialişti cu care vrea să facă performanţă în domeniu.

Înainte de a fi un investitor în viticultură, Guzu mărturiseşte că este un critic care ştie să deguste vin. Din cele peste 100 de hectare de teren pe care le deţine la Panciu, Guzu a plantat 55 de hectare cu viţă de vie soiuri superioare, nobile, iar 50 de hectare cu livadă. Are în plan alte zece hectare cu vie de diverse soiuri.

„Vreau ca oamenii să savureze vinurile mele şi să se bucure într-adevăr de alegerea făcută, indiferent dacă este vorba de Sagio, Casa Panciu sau Setilă", declară Guzu pentru revista Forbes.

La Panciu, Daniel Guzu a construit o cramă şi un conac, unde se întâlneşte deseori cu prietenii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite