Suplimentare bizară de vaccin pandemic pentru Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cererea pentru vaccin este tot mai mică
Cererea pentru vaccin este tot mai mică

În judeţ au ajuns încă 2500 de doze de vaccin împotriva gripei porcine. Asta cu toate că nici dozele aduse în prima etapă, respectiv la sfârşitul lunii noiembrie nu a fost consumat integral.

Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică Vrancea spun că vaccinul va fi distribuit, cel mai probabil, către medicii de familie din judeţ.

Potrivit acestora, numărul vrâncenilor care s-au imunizat de la debutul campaniei de vaccinare este de aproape 27.500. În prima etapă, în judeţ au ajuns 33.500 de doze de vaccin împotriva gripei noi.

Cei mai mulţi vrânceni s-au îngrămădit la vaccinare la începutul lunii ianuarie, când au fost şi aproape 2.000 de solicitări pe zi. Numărul acestora a scăzut însă simţitor în ultima perioadă.

În aceste condiţii, suplimentarea dozelor de vaccin din Vrancea este cel puţin ciudată, dacă nu suspectă.

Niciun solicitant în Focşani

De aproape trei săptămâni, la cele două cabinete organizate în municipiu pentru vaccinarea împotrivei gripei noi nu a mai călcat nimeni.

Şi numărul celor care s-au imunizat în judeţ, la medicii de familie a scăzut semnificativ. Dacă acum două săptămâni au fost raportaţi aproape 900 de vrânceni care s-au vaccinat, săptămâna trecută au fost până la 600 de pacienţi. Medicii de familie spun că aproape că nu mai au solicitări.

„Dacă am mai avut 2-3 pacienţi pe zi care să vină la vaccinare. I-am convins foarte greu în ultima perioadă pentru că pacienţii au refuzat să se mai imunizeze împotriva gripei AH1N1", spune Grigore Hanţă, preşedintele al Patronatului Medicilor de Familie Vrancea.

Situaţia este similară şi la ceilalţi peste 150 de colegi ai medicului din Odobeşti.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite