EXCLUSIV Supermarketul german Lidl, amendat de Garda de Mediu Vrancea cu 100.000 de lei pentru că a tăiat patru tei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrătorii firmei germane au fost înştiinţaţi în luna mai anul trecut despre interdicţia de a tăia copacii din zona în care se construieşte supermarketul în Focşani.

Reprezentanţii companiei Lidl au fost acuzaţi de localnicii din zona fostei autogări din Focşani că au tăiat copacii de pe amplasament pentru a - şi pune în aplicare proiectul tehnic pentru construirea supermarketului.

Iniţial,compania germană a avut aviz de la Garda de Mediu pentru tăierea copacilor însă în luna mai 2010, comisarii Gărzii de Mediu au revenit şi le-au interzis angajaţilor companiei ce lucrau la construcţia supermarketului să taie cei patru tei rămaşi în picioare pe amplasamentul fostei autogări, de altfel specie de arbori protejată de lege.

În timpul verificărilor de rutină, comisarii Gărzii de Mediu au descoperit că muncitorii au tăiat cei patru pomi pentru a amenaja o parcare în spatele supermarchetului. Coducerea gărzii a anunţat că a emis astfel o amendă pentru lanţul de supermarketuri Lidl de 100.000 de lei, una dintre cele mai mari amenzi aplicate de garda de Mediu Vrancea.

"Atât constructorii cât şi reprezentanţii companiei germane Lidl au fost înştiinţaţi anul trecut în mai în legătură cu interdicţia de a tăia cei patru copaci, cei patru tei. Au fost de accord atunci iar acum am descoperit că pomii nu mai sunt. Au motivate că fac acolo o parcare dar acest lucru nu îi scuză", ne-a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu, Aurel Cristian.

Reprezentanţii companiei Lidl au declarat că nu au fost înştiinţaţi că au fost sancţionaţi şi nu au dorit deocamdată să facă alte declaraţii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite