Străzile Focşaniului vor fi asfaltate în rate, timp de trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Finanţe a avizat împrumutul de 25 de milioane de lei pe care Primăria Focşani vrea să-l contracteze pentru reabilitarea străzilor, însă banii vor veni eşalonat timp de trei ani, începând cu 1 ianuarie 2011

După mai multe luni de tatonare, Ministerul de Finanţe a avizat în sfârşit împrumutul de 25 de milioane de lei pe care Primăria Focşani vrea să-l contracteze în scopul reabilitării principalelor străzi din municipiu.

Avizul a venit chiar cu două zile înainte de expirarea ofertei băncii creditoare, altfel Primăria ar fi fost nevoită să organizeze o altă procedură de licitaţie pentru alegerea unei bănci de la care să se împrumute.

Vestea că Primăria va avea aces la bani pentru a continua lucrările de modernizare a străzilor şi trotuarelor din municipiu nu-i bucură pe deplin pe edili, întrucât Ministerul de Finanţe a pus condiţia ca banii să fie acordaţi eşalonat, pe o perioadă de trei ani, respectiv 2011 - 2013, ceea ce înseamnă că, teoretic, Focşaniul nu ar putea să aibă străzi cât de cât circulabile mai devreme de trei - patru ani.

Decât deloc, e bine şi aşa

„Nu-i deloc bine, dar decât deloc, e bine şi aşa. Avem totuşi un atu să convingem firma Vega Galaţi să vină şi să finalizeze ce-am început. Poate vin chiar în toamna asta, să lucreze pe datorie, urmând să-şi primească banii la începutul anului viitor, când ni se deschide dreptul să facem tragerea bancară", ne-a declarat Vasile Dobre, viceprimarul municipiului Focşani.

Potrivit acestuia, prioritare sunt lucrările la cele două intersecţii de la Ceasul Rău şi Bulevardul Independenţei cu Strada Mărăşeşti, unde se vor crea sensuri giratorii pentru fluidizarea circulaţiei.

Primăria Focşani va contracta împrumutul de la Unicredit Ţiriac, termenul de achitare a creditului fiind de 15 ani, cu o dobândă anuală de 8,70 %, dobândă care este fluctuantă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite