Strada Târgului, o uliţă pe care pantofii nu sunt indicaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nămolul până la glezne şi gropile adânci constituie oful de ani de zile al celor care locuiesc pe strada Târgului din Focşani.

Oamenii îşi pun pantofii curaţi în sacoşă şi când ajung la asfalt fac schimb de încălţări, astfel încât să nu fie priviţi ciudat de concitadini prin oraş.

La rândul lor, şoferii sunt la fel de discriminaţi ca şi pietonii şi refuză să se aventureze prin zonă de frică să nu rămână împotmoliţi.
Acest lucru pe l-am constatat în timpul prezenţei noastre pe această stradă, când în cele 30 de minute cât am staţionat în zonă nu a trecut nici măcar o singură maşină.

Doar zăpada mai acoperă dezastrul

"E vai de noi. În anotimpul ăsta mergem numai prin mocirlă şi avem copii pe care trebuie să-i trimitem la şcoală. Nici măcar iernile nu mai sunt ca altădată, că măcar zăpada ar fi acoperit dezastrul de aici. Nu sperăm să se rezolve prea curând problema noastră", ne spune Mărioara Gavrilă, care s-a mutat în urmă cu câţiva ani de la bloc la casă.

"Ştiţi ce mă revoltă? Că suntem trataţi ca cetăţeni de mâna a doua, deşi plătim aceleaşi taxe şi impozite ca şi ceilalţi cetăţeni ai municipiului Focşani. Măcar dacă s-ar fi numit taxa pe mocirlă şi ştiam pentru ce plătim. Până şi canalizarea am suportat-o pe cheltuiala mea", îşi spune năduful Nicu Angheluţă.

Refacerea infrastructurii rutiere şi pietonale este un deziderat al municipalităţii, dar pentru locuitorii străzii Târgului nu se întrevede prea curând de şansa de a beneficia de condiţii civilizate.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite