Stimulentele de la Finanţe, greu de împărţit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Săptămâna trecută, finanţiştii au întrerupt lucrul pentru a-şi cere stimulentele
Săptămâna trecută, finanţiştii au întrerupt lucrul pentru a-şi cere stimulentele

Împărţirea stimulentelor după criteriile de performanţă îi întrebuinţează serios pe şefii Finanţelor, care recunosc că nu nu au mai lucrat după această procedură. Direcţia Generală a Finanţelor PubliceVrancea are la dispoziţie 470.000 de lei pentru „premierea" angajaţilor

După protestul de săptămâna trecută, încheiat cu o semivictorie, cei 450 de salariaţi ai Direcţiei de Finaţe Publice Vrancea sunt mai preocupaţi în aceste zile de banii pe care îi vor încasa prin deblocarea fondului de stimulente decât de activitatea obişnuită.

Cel puţin aşa ne-a fost descrisă situaţia de către un angajat al Fiscului, care sub protecţia anonimatului ne-a declarat că în instituţie toată lumea vorbeşte doar despre acest subiect.

Discuţiile au loc pe fondul întocmirii de către conducerea Direcţiei de Finanţe, împreună cu şefii de servicii şi cu reprezentantul sindicatului a listelor cu persoanele care vor beneficia de stimulente.

Coeficient 1,13 pentru Vrancea

Lista cu persoanele recompensate pentru activitatea lor pe lunile august şi septembrie va fi gata, potrivit directorului Direcţiei de Finanţe, în cursul zilei de astăzi.

„În momentul de faţă cu asta ne ocupăm. Avem formată o comisie de lucru care discută fiecare caz în parte, după criteriile transmise de la Bucureşti. Este pentru prima dată când lucrăm după această procedură şi vrem că până mâine (n.a. astăzi) să trimitem propunerile la minister pentru aprobare", ne-a declarat Eugen Ciorici, directorul general al DGFP Vrancea.

Potrivit acestuia, coeficientul pe care Vrancea l-a primit de la centru pentru stimularea funcţionarilor este de 1,13, ceea ce înseamnă practic mai mult decât dublul fondului de salarii, adică, 470 000 de lei.

Asta va contribui la creşterea mediei veniturilor angajaţilor din Finanţe, medie care în luna septembrie a fost de 826 de lei.

Ca să ne convingă de faptul că salariaţii din Finanţe merită aceste stimulente, compartimentul de presă al DGFP Vrancea ne-a informat că în acest an inspectorii fiscali au depăşit planul de încasări cu 52 de milioane de lei.

Lipsă de comunicare la sindicat

Dacă factorii de dicizie din instituţie au fost ceva mai darnici în a ne oferi informaţii, nu acelaşi lucru putem spune şi despre reprezentantul sindicatului, Ion Mihalcea, care înţelege să întreţină relaţia cu presa doar când are interese.

„Nu vă pot spune nimic despre stimulente şi criteriile de acordare. Nu sunt abilitat să vă vorbesc", a fost mesjul transmis de liderul sindicaliştilor din Finanţe.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite