Stau gard în gard, dar în localităţi diferite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele peste 300 de familii care locuiesc pe strada Mugur, jumătate are domiciliul în Focşani, iar cealaltă, în Goleşti.Deşi au casele pe aceeaşi stradă şi beneficiază de aceleaşi condiţii, focşănenii plătesc taxe mult mai mari decât vecinii lor, „ţăranii".Stau gard în gard, dar în localităţi diferite. Peste 500 de oameni au domiciliul în Focşani, iar aproximativ 400 figurează cu buletinul în comuna Goleşti.

Când vine vorba de strada Mugur, nu se pun pune problema utilităţilor, care, cu excepţia reţelei de curent electric, lipsesc cu desăvârşire.


Situaţia este înfruntată deopotrivă şi de focşănenii şi de goleştenii de pe această stradă, numai că reciprocitatea cu mai este valabilă la capitolul taxe şi impozite.

Viorel Marcu, de pe strada Mugur din Goleşti, plăteşte un impozit anual la primărie de cel mult 70 de lei. În schimb, Corneliu Teodorescu din Focşani trebuie să plătească anual suma de 300 de lei, deşi stă pe aceeaşi stradă.

„Maşina de gunoi vine de la Goleşti, nu de la Focşani. Nu avem apă, canalizare, gaze, nimic. Curentul electric este de la Goleşti, dar eu figurez pe buletin că stau în Focşani. Facturile le plătesc la Focşani.


Când am început construirea casei mi-am luat toate avizele de la primăria din Goleşti. După ce am terminat, am primit o înştiinţare că trebuie să-mi schimb toate actele pe Focşani"
, spune Corneliu Teodorescu din Focşani.


Maidanezii sunt comuni


Viorel Marcu din Goleşti crede că a avut baftă că a rămas cu domiciliul în Goleşti.
„Înaintea alegerilor vin cei de la Primăria Focşani şi promit marea cu sarea, dar nu fac nimic. Cei de la Goleşti mai aruncă odată pe an cu câte o maşină de pietriş să nu ne intre apa în case. Doar câinii maidanezi sunt comuni pe strada Mugur. Pe cei care ne conduc îi interesează să dea banii la buget", spune amărât bărbatul.


Este o anomalie


În anul 1998, pentru a putea lua mai mulţi bani pentru anumite proiecte, Consiliul Judeţean Vrancea şi Primăria Focşani au împărţit strada Mugur în două. „Noi a trebuit să executăm ceea ce ni s-a spus de la centru.

Nu este normal ca jumătate din cei care locuiesc pe aceeaşi stradă să dea bani la Focşani, iar cealală jumătate, la Goleşti, dar nu avem ce face", au spus reprezentanţii primăriei Goleşti. Oficialii Primăriei Focşani susţin că strada va intra în acest an într-un program de modernizare.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite