Statul dă pensionarilor vrânceni cu o mână şi le ia cu alta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de mâine, odată cu plata pensiilor pe luna februarie, poştaşii vor duce acasă la 20% din pensionarii vrânceni mai mulţi bani decât primeau în mod obişnuit.

De majorarea pensiilor au parte doar acele persoane care au lucrat în condiţii dificile de muncă, respectiv grupele I şi II.

Potrivit legii, persoanele care au lucrat în grupa I de muncă vor beneficia de o creştere a punctajelor anuale realizate cu 50%, iar la persoanele care au fost încadrate în grupa a II-a creşterea punctajelor este de 25%.

„În Vrancea, avem 17000 de pensionari care se încadrează în una din cele două situaţii. Aceştia vor primi chiar din această lună diferenţele calculate pentru ianuarie şi februarie", ne-a declarat Adrian Juravle, directorul Casei Judeţene de Pensii Vrancea.

image

În medie, majorarea pensiilor după recalculare va fi în jurul valorii de 90 de lei pentru beneficiari.

Pensionarii spun că se menţin inechităţi

Reprezentanţii pensionarior spun însă că legea creează în continuare inechităţi.

„Sunt cazuri de persoane care au lucrat împreună acelaşi număr de ani, au avut aceeaşi grupă, dar primesc pensii diferite. Aici legea nu a reuşit să rezolve situaţia şi vor fi în continuare oameni care vor ajunge să conteste deciziile emise de Casa de Pensii", spune Vasile Vîlcu, preşedintele Consiliului Persoanelor Vârstnice din Vrancea.

image

Mulţi pensionari însă nu vor resimţi această creştere, ne referim la cei care au un venit lunar de minim 740 de lei, întrucât de la 1 ianuarie aceştia plătesc contribuţia de 5,5% la bugetul asigurărilor sociale de sănătate.

Cu alte cuvinte, statul dă cu o mână şi ia cu alta. În Vrancea, din cei 82.000 de pensionari, un sfert au venituri de peste 740 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite