Staţiunile sunt prea scumpe pentru pensionari chiar şi cu reducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă până mai anul trecut era nevoie de o suplimentare a biletelor pentru tratament, anul acesta tichetele asigurate de Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Vrancea nu mai sunt la căutare în rândul bătrânilor.Din cele aproximativ 4.000 de bilete puse în vânzare, doar 3.000 au fost vândute.

Cel mai concret caz este cel din această lună, când din cele 700 de bilete disponibile au fost vândute doar 400.

"S-a schimbat şi sistemul prin care pensionarii intră în posesia biletelor pentru tartament şi poate de aceea nu mai sunt cozile de altă dată. Au mai rămas bilete, dar mai sunt câteva zile până pe 12 noiembrie atunci când se termină perioada", ne-a declarat Adrian Juravle, directorul CJP Vrancea.
Soţul acasă, soţia de tratament

Pensionara Maria Damian, în vârstă de 58 de ani, şi-a luat singură bilete pentru tratament la Băile Felix.


"Nu mai sunt bani şi de aceea voi pleca fără soţ la tratament la Băile Felix. Auzit că sunt condiţii foarte bune. Am hernie de disc şi sper ca tratamenul pe care îl voi face în cele 18 zile să-mi fie util", mărturiseşte pensionara.


Pentru că nu mai au bani, cei mai mulţi pensionari din Vrancea au ales în acest an să îşi petreacă vremea jucând o tablă sau un şah în parc. Anul trecut, la Casa de Pensii s-au primit peste 7.200 de cereri pentru bilete de tratament, asta în condiţiile în care oferta era de doar 2.500 de bilete.

În acest an, bătrânii spun că tratamentul este prea costisitor. Unii încearcă să se descurce cu pensile mici şi să meargă pentru câteva zile în staţiune.

"Am auzit că au mai rămas bilete şi am venit şi eu să văd dacă îndeplinesc condiţiile. Pensia este mică şi nu ne mai permitem să renunţăm la jumătate din pensie", spune Elena Matei, o pensionară care speră să "prindă trenul" spre Târgu Ocna.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite