Stare de urgenţă în agricultură cerută de Asociaţia Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii producătorilor de cereale au solicitat acest lucru Ministerului Agriculturii din cauza gradului mare de calamitare a culturilor afectate de secetă.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Vrancea, Constantin Bazon, citat de Mediafax, cele mai afectate de secetă sunt culturile de porumb şi floarea-soarelui care sunt compromise iremediabil.

Pagubele înregistrate de marii fermieri sunt la ora actuală de ordinul zecilor de miliarde de lei, însă nici micii agricultori nu-şi vor putea recupera măcar banii investiţi.

"Nu prea am fost înţeleşi, domnul ministru a spus că încearcă să instaleze starea de urgenţă în România şi că ia măsuri de contracarare prin diminuarea preţului la energie, dar seceta e instalată în Vrancea de două luni cu mare intensitate. Totul e compromis la floarea-soarelui şi porumb, nu mai putem salva nimic. Suntem neputincioşi aveam culturi la care speram să obţinem maximum de producţie. E mult prea târziu să mai facem ceva. Nici să tocăm porumbul ca masă verde să-l dăm animalelor. Care animale, cine mai are animale, cine are interes pentru aşa ceva, practic e pierdere totală", a declarat pentru Mediafax preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Vrancea, Constantin Bazon.

Acesta a cerut instituirea stării de urgenţă în judeţ, pentru că instalaţiile de irigat nu pot fi folosite din lipsa apei.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite