Spitalul Judeţean se află la un pas de faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sumbra previziune a fost făcută de managerul celui mai mare spital din judeţ care a acuzat Casa de Asigurări Vrancea că nu plăteşte integral serviciile medicale. Cinci creditori au cerut în instanţă recuperarea banilor datoraţi de spital.

Situaţie financiară din ce în ce mai grea pentru spitalul judeţean din municipiu.

„Noi am primit un buget de 44 milioane de lei, din care am consumat deja, până la 30 aprilie, mai bine de 12 milioane. Banii pe care îi primim acum de la CAS nu ne ajung decât pentru salarii. Tot în aprilie am efectuat servicii medicale de 5,7 milioane lei şi ni s-au decontat doar 3,7 milioane. Fondul de salarii a fost, în aceeaşi lună, de 3,4 milioane lei", a declarat Nicolae Moise, directorul SJU Focşani.

Managerul spune că diferenţele pentru bonuri de masă, materiale sanitare şi medicamente, service şi alte cheltuili a fost asigurat din taxe proprii şi din concesiuni.

Moise a declarat că spitalul are datorii la mai multe firme, în special la capitolul medicamente dar şi către Serviciul Judeţean de Ambulanţă care a refuzat eşalonarea plăţilor şi a obţinut o poprire pe conturile unităţii medicale focşănene.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite