Speranţe năruite pentru 4.000 de profesori vrânceni/ Aceştia nu vor mai beneficia de majorări salariale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Guvernului de a plafona salariile cadrelor didactice, prin asumarea răspunderii, astfel încât majorările salariale de 33% câştigate în instanţă să nu se mai acorde, pune pe jar profesorii vrânceni.

Reprezentanţii Guvernului spun că s-au gândit la această măsură din cauză că în ţară există foarte multe practici judiciare neuniforme, în care unii profesori au beneficiat de majorarea salarială, datorită deciziilor favorabile date de instanţele de judecată, iar alţi nu, ceea ce creează inechităţi în modul de salarizare.

Reprezentanţi dascălilor vrânceni critică aspru decizia guvernanţilor şi spun că se înscrie în politica de austeritate dusă împotriva profesorilor.

„Este o politică în forţă, care nu ţine cont de realităţile sociale, umane, care loveşte în demnitatea profesorilor. Nu poţi să faci reformă cu oameni care primesc salarii mici şi care se văd frustraţi de un drept dobândit legal", este de părere Constantin Grigore, liderul Sindicatului Liber din Învăţământ Vrancea.

Victorie fără glorie

Potrivit acestuia, sindicatul a repurtat în luna februarie, în numele a peste 4.000 de cadre didactice, o primă victorie la Tribunalul Vrancea în obţinerea majorării salariale de 33%, decizia magistraţilor fiind atacată cu recurs de Inspectoratul Şcolar Vrancea.

Dosarul se află în prezent la Curtea de Apel Galaţi, profesorii fiind îngrijoraţi că magistaţii vor fi influenţaţi de decizia Executivului.

„Aşa cum au dovedit de multe ori, sperăm că judecătorii să nu se lase intimidaţi. Nu se poate ca pe aceeaşi speţă unii profesori să fie favorizaţi şi alţii nu", spune prefosoara Maria Stelea.

Conducerea Inspectoratului Şcolar nu a dorit să comenteze această situaţie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite