Spaţiile verzi de pe Bulevardul Independenţei sunt pline de bitum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce alţii fac proiecte pe bani grei pentru a pune gazon suspendat pe terase, sperând să reuşească să se supună normelor Uniunii Europene (UE) ce prevăd ca începând din această vară în toate oraşele spaţiul verde să ajungă la 12 mp pe cap de locuitor, la noi e invers. Mai exact, SC Vega 93 Galaţi, firmă care asfaltează bulevardul Independenţei din municipiu, distruge copacii şi spaţiul verde în zonă.

Muncitorii au depozitat resturile de bitum, moloz şi asfalt fierbinte pe spaţiul verde de pe marginea carosabilului şi la rădăcina copacilor, de-a lungul drumului. Toatea astea, în timp ce spaţiul verde în Focşani este de doar şase metri pătraţi pe cap de locuitor.
„Copacii aceştia la anul vor fi uscaţi. Chiar nu putea să ia asfaltul ăla în maşinile alea mari cu care lucrează? Sau să le pună în ghena de gunoi că era chiar lângă", ne-au spus Ana şi Costel Alexandrescu.

Săracii sunt amendaţi, bogaţii nu

Reprezentanţii Vega susţin că nu au pus asfalt pe spaţiul verde chiar dacă realitatea din teren este alta.
„Nu am pus acolo asfalt ci doar pietriş şi nisip. Vom curăţa", ne-a promis Marian Nicu, inginerul de şantier. De cealaltă parte, Garda de Mediu, autoritate care săptămâna trecută a amendat un localnic din Bordeşti cu 2.000 de lei pentru că a aruncat un pachet de ţigări pe geamul maşinii, acum minimalizează cele constatate chiar ieri de noi.

„Nu am găsit asfalt acolo. Nu este un caz de amendat. Cei de la Vega sunt mai îngrijiţi ca alţii, nu poţi să le dai amendă dacă asfaltează că se spune că vrei să îi stopezi politic", ne-a replicat comisarul şef, Aurel Cristian. Valoarea lucrărilor executate de Vega sunt plătite de Primărie cu 2,3 milioane de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite