Sorina Plăcintă, senator cu ambiţii de filantrop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele parlamentarului au câştigat 16 milioane de lei din contractele cu statul. De la confecţionarea de salopete pentru muncitorii de la Turceni, la pregătirea şomerilor şi promovarea potenţialului turistic al Vrancei, toate aduc profit firmelor parlamentarei.

După ce săptămâna trecută ne-am ocupat de prezentarea afacerilor pe care deputatul vrâncean Nini Săpunaru le derulează cu instituţiile statului, în numărul de faţă ne-am propus să arătăm câţi bani a câştigat în 2010 senatorul Sorina Plăcintă din contractele pe bani publici.

Sursele de documentare au fost cele două declaraţii, de avere şi de interese, pe care parlamentarul are obligaţia să le depună. Cu alte cuvinte, nu facem altceva decât să lucrăm cu materialul clientului, iar în cazul senatoarei Plăcintă vă putem asigura că cele două declaraţii sunt uluitoare.

Acţionar la firmele Sorste şi Inmartextil, dar şi preşedinte al Fundaţiei „Zi Deschisă", fostul ministru al Tineretului şi Sportului a beneficiat de contracte grase din partea unor instituţii ale statului. Două contracte primite de la Complexul Energetic Turceni, care s-au derulat pe parcursul a doar două luni, i-au adus în conturile firmei Sorste, patronată de senatoare, 252.000 de lei.

„Contractele au vizat confecţionarea de echipamente de lucru pentru muncitorii de la Complexul energetic Turceni şi sunt contracte câştigate corect. Atâta vreme cât nu există o directivă europeană care să spună că un parlamentar nu are voie să facă afaceri, nu am nicio problemă din punctul acesta de vedere", ne-a declarat stăpână pe situaţie Sorina Plăcintă.

Tot în 2010, Sorste a primit un „ajutor" financiar de la Ministerul Economiei, în valoare de peste zece milioane de lei, în cadrul unui program sectorial pentru creşterea competitivităţii economice şi pe resurse umane. La rândul său, şi Ministerul Dezvoltării Regionale s-a dovedit darnic cu firmele doamnei Plăcintă, plătind mai întâi 970.000 de lei drept cofinanţare la un proiect privind promovarea potenţialului turistic, iar firma Imartextil a obţinut de la acelaşi minister, un milion de lei în cadrul unui program de sprijinire a dezvoltării microîntreprinderilor.

Vrea mai mult

Cât despre fonduri europene, Fundaţia „Zi Deschisă" este campionă la atragerea acestora, cu peste două milioane de lei primiţi pentru promovarea măsurilor active de ocupare a forţei de muncă, specializând practic şomerii pentru mai multe meserii.

„Am vrut să demonstrez că sunt activă şi să dau un exemplu că se pot atrage fonduri europene, deşi meritul nu este al meu, ci al colegilor mei care au muncit enorm. Nici măcar nu i-am felicitat pentru ceea ce au făcut, ba chiar i-am certat că nu au reuşit să acceseze şi mai multe fonduri europene. Eu cred că am făcut ceva pentru acest oraş, am oferit mii de locuri de muncă, am adus bani la buget. Doar maiorul Gheorge Pastia a făcut mai multe ca mine pentru acest oraş, dacă îmi este permisă comparaţia", se lamentează Sorina Plăcintă, uitând că maiorul Pastia a fost un mare filantrop, care şi-a donat toată averea municipalităţii. Sau poate are vreun gand şi nu ni-l spune şi nouă.

Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Focşani".

Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite