Şoferii scot din buzunar 1.500 de lei pentru echiparea maşinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câteva zile, service-urile auto au devenit neîncăpătoare. Vrâncenii nu vor să fie amendaţi şi îşi echipează maşinile pentru iarnă, chiar dacă zăpada şi poleiul nu au apărut decât în localităţile de munte. De la 1 noiembrie, şoferii sunt obligaţi să-şi echipeze maşina cu cauciucuri de iarnă.

Modificarea legii privind pregătirea maşinilor cu anvelope de iarnă este valabilă, din acest an, pentru toate maşinile. Este clar că cei care vor circula pe drumurile publice după 1 noiembrie, fără a-şi lua astfel de măsuri, o vor face doar pe riscul lor.

Majoritatea magazinelor de specialitate, dar şi service-urile se bat în oferte, mulţi dintre conducătorii auto din judeţul Vrancea profitând din plin de acestea.
Pentru a intra în legalitate, Gabi Zegheanu din Focşani s-a instalat de la prima oră la unul dintre service-urile din oraş.

"Am avut cauciucurile de anul trecut şi acum doar le-am înlocuit. Pe cele de vară le voi pune în garaj şi sper să am o iarnă liniştită, fără probleme în trafic. Am achitat 80 de lei, dar ştiu că voi scăpa de amendă", subliniază acesta.


Preţuri piperate

În funcţie de marcă, o anvelopă de iarnă costă între 200 şi 400 de lei, iar preţul poate creşte în cazul unor cauciucuri de dimensiuni mai mari. Înlocuirea anvelopelor costă între 50 şi 80 de lei.

În plus, la echiparea maşinii pentru iarnă se mai adaugă schimbarea uleiului de motor şi a antigelului, care ne scot din buzunar aproximativ 200 de lei. La un calcul simplu, rezultă că orice şofer responsabil trebuie să plătească pentru dotarea corespunzatoare a maşinii circa 1.500 de lei, cu menţiunea că suma poate fi mai mare dacă consumabilele sunt de o calitate superioară.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite