Şoferii din Focşani nu cumpără cauciucuri sigure, ci ieftine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Iaru, cumpărându-şi cauciucuri pentru maşină
Viorel Iaru, cumpărându-şi cauciucuri pentru maşină

Patronii magazinelor care comercializează anvelope second-hand spun că vânzările s-au triplat odată cu intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă care îi obligă pe proprietarii de autovehicule să îşi echipeze maşinile cu cauciucuri de iarnă de la 1 noiembrie.

Yunai Mustafa are un astfel de depozit în central Focşaniului şi recunoaşte că încasările din ultimele zile au depăşit toate aşteptările sale.

"Avem sute de clienţi în fiecare zi. Am schimbat şi programul. Nu mai închidem la ora 18.00, ci la ora 22.00. Anvelopele second-hand sunt mai ieftine. Cauciucurile noi pleacă de la un preţ de 150 de lei şi pot ajunge şi la 500 lei bucata, iar cele la mâna a doua pleacă de la un preţ de 50 de lei şi nu depăşesc 150 lei pentru maşinile de teren", spune Mustafa.

Acesta se aşteaptă ca numărul clienţilor să crească şi mai mult odată cu prima ninsoare.

"Achiziţia de anvelope second hand este o afacere în primul rând pentru client. Pentru doar câteva luni de sezon rece, clientul preferă să cumpere cauciucuri uzate", a explicat Mustafa Yunai.

Risc de explozie

Pentru a plăti mai puţin, Viorel Iaru a ales să-şi echipeze maşina cu anvelope la mâna doua.

"Am scutit 400 de lei. Nu merg prea mult iarna cu maşina, dar decât să fi luat o amendă de 4.000 de lei am ales să plătesc 200 de lei şi să fiu în regulă", recunoaşte clientul.

Reprezentanţii Asociaţiei Societăţilor de Service Auto avertizează că anvelopele uzate implică foarte multe riscuri.

"În primul rând, anvelpele vechi nu au garanţie. Cauciucurile foarte vechi pot exploda în orice moment. Este foarte periculos să achiziţionezi anvelope second hand", conchide Victor Istrate, şeful unui service auto din oraş.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite