Şoferii de la transportul local de călători, îmbrăcaţi la patru ace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 51 de şoferi, bărbaţi şi femei, ajută la imaginea societăţii costumaţi la sacou şi cravată

Conducerea Societăţii de Transport Public, instituţie aflată în subordinea Primăriei Focşani, i-a îmbrăcat la costum pe cei 51 de şoferi şi şoferiţe care transportă călătorii în oraş. Investiţia pentru echipamentul de serviciu a costat doar 10.000 de lei, costumele fiind realizate de către o firmă de confecţii din Brăila, unde sunt angajate persoane cu dizabilităţi.

„Problema costumaţiei pentru şoferi o avem în cap mai demult, dar acum am găsit nişte bani disponibili pentru a realiza ce ne-am propus. Există un fond de 4% constituit pentru firmele care au angajate pentru producţie persoane cu dizabilizăţi şi am preferat să dăm aceşti bani pentru un lucru util, pentru că suma oricum o plăteam la stat. Este în joc şi imaginea noastră, de a arăta că există o seriozitate mai mare din partea conducătorului auto", ne-a precizat Ionel Diaconu, directorul Societăţii de Transport Local Focşani.

Vestimentaţia şoferilor este formată din pantalon, vestă, sacou şi cravată, toate personalizate cu însemnele societăţii, iar şoferii se declară încântaţi de ţinuta nouă pe care au adoptat-o.

Seriozitate şi prestanţă

„Eu, personal, m-am acomodat repede, mai ales că sunt învăţat cu uniforma. Pe vremea lui Ceauşescu am mai purtat vestimentaţie de serviciu când am lucrat la Autogară, tot ca şofer de transport călători. Este un lucru bun pentru că şi publicul are altă încredere în tine dacă te vede mai curat, mai aranjat", spune Neculai Holbea, care lucrează de 34 de ani ca şofer.

Colegul său Dinu Manole apreciază la rândul său această iniţiativă.

În primul rând imaginea noastră este alta, iar în al doilea rând ne protejăm hainele noastre personale. Dacă ne-ar mai face încă un rând de costume ar fi şi mai bine", este de părere Dinu Manole.

La rândul lor, călătorii spun că şoferii de la Transport Public au în noile haine altă prestanţă.

„Începem şi noi să ne civilizăm, să intrăm în rând cu lumea. În afară, în Occident, nu o să vedeţi şofer îmbrăcat cum vrea el, ci doar cu uniformă. Le stă foarte bine şi îi felicit pe cei care au luat această decizie", ne-a declarat focşăneanca Magda Ionescu.

Şoferii nu se pot eschiva să nu îmbrace noua ţinută vestimentară, mai ales că toate midibuzele şi microbuzele societăţii sunt dotate cu camere de supraveghere video.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite