Şoc şi supărare la uşa cardiologului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate consultaţiile cardiologice în Ambulatoriul de la Judeţean sunt făcute de un singur specialist, care, în aceste două zile, este plecat la un congres.

Medicul Tiberiu Giurgea a anunţat cu zile bune înainte perioada în care va lipsi printr-un anunţ la intrarea în policlinică. Cu toate acestea, zeci de cardiaci care nu s-au interesat dinainte, au venit la medic cu noaptea în cap. Uşa la cabinet era însă închisă.

„Eu ce fac acum? Am venit de aseară, am dormit la Focşani şi la 1.00 - 2.00 eram aici la coadă, acum ce fac? Am nevoie de referat la comisie până pe 1 mai. Nu am ştiut că lipseşte şi nici nu am văzut anunţul", a declarat Andrei Voinea, un bărbat din Vadu Roşca.

Şi Sultana Dumitru a venit tot pentru un consult de specialitate la Cardiologie, de la ora 3.00 noaptea. Era a 11-a pe listă.

„Cum? Eu am stat degeaba la coadă de dimineaţă? Unde mai putem merge dacă tot am venit acum la Focşani?", a întrebat femeia, de loc din Slobozia Bradului.

Geanina Stancu, din Ciuşlea, a fost, la rândul său, una dintre pacientele care a stat joi dimineaţă fără rost la coadă pentru un bon la consultaţie la cardiolog.

„Măcar la spital să ne consulte acum, dacă tot am venit", şi-a exprimat femeia convingerile.

Lipsa medicilor cardiologi, resimţită din ce în ce mai mult

Medicul Tiberiu Giurgea este, de aproape doi ani, singurul cardiolog în Ambulatoriu, pentru o populaţie teoretic de peste 300.000 de locuitori.

Numărul de bonuri pentru cabinetul de cardiologie este de maxim 30 însă medicul rămâne, aproape de fiecare dată, peste program pentru a vedea toţi pacienţii care îi stau la uşă.

Este, culmea, bolnav de inimă şi trebuie să meargă periodic pentru un consult în afara ţării.

Al doilea post de medic a fost scos degeaba la concurs, pentru că, la nivelul judeţului sunt şase medici de specialitate iar doritori nu s-au arătat.

„Problema este veche. Fiecare medic are dreptul la concediu şi să participe la congrese. Urgenţele se asigură în spital, iar consultaţiile normale se amână. Nu e vina nimănui că nu sunt medici care să vină pe această specialitate. Suntem puţini şi în secţie, iar programul este mai mult decât solicitant", a declarat Valentin Ochean, directorul medical al Spitalului Focşani, la rândul său medic cardiolog.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite