Şmecherie: Primăria Focşani cheltuieşte banii din rezerva bugetară pentru a cumpăra garsonierele “olandezilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blocul din Cartierul Sud are 12 garsoniere, în care stau cu chirie familii cu o situaţie materială precară, jumătate dintre locuinţe fiind în proprietatea Primăriei Focşani, cealaltă jumătate aparţinând acum părţii olandeze.

În anii 2003-2004, construcţia blocului de garsoniere cunoscut sub numele de Moonen a costat 250.000 de euro, olandezii şi Primăria Focşani contribuind în mod egal.

Între timp însă, olandezii s-au adresat Primăriei Focşani cu solicitarea de a-şi recupera banii investiţi, în caz contrar urmând să pună locuinţele în vânzare, pe piaţa liberă. Pentru ca chiriaşii să nu rămână pe drumuri, Primăria va cumpăra cele şase garsoniere cu suma de 690 000 de lei, adică mai mult de 160 00 de euro, urmând ca beneficiarii să plătească chirie.

Luna trecută, consilierii locali au luat bani din bugetele altor instituţii pentru a-i trece la fondul de rezervă, spunând atunci că banii vor ajuta la cofinanţarea unor proiecte cu fonduri europene.

"Proprietarul Moonen din Olanda ne-a somat în repetate rânduri cu vânzarea garsonierelor pe piaţa liberă, astfel că propunem repartizarea din fondul de rezervă bugetară a sumei de 690 000 de lei pentru cumpărarea garsonierelor", se arată în raportul de specialitate semnat de şefa Serviciului Investiţii din Primăria Focşani, Cristina Costin.

Tot din fondul de rezervă, Primăria va scoate 110 000 de lei pentru repararea acoperişului de la blocul de locuinţe de serviciu LI şi L2.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite