Situaţie de urgenţă în Vrancea începând cu seara trecută!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a constatat situaţia de urgenţă din judeţ în urma imposibilităţii de a se ajunge la mii de vrânceni blocaţi de nămeţi.

La scurtă vreme după videoconferinţa cu prefecţii a premierului Mihai Răzvan Ungureanu, CJSU, organismul care se ocupă de gestionarea situaţiei din judeţ a luat act de situaţia de urgenţă din judeţ la insistenţele preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan. "După cinci zile de insistenţe extraordinare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a constatat situaţia de urgenţă din Vrancea prin act administrativ. Acum suntem în situaţie de urgenţă. Este suficientă pentru ca, în baza Ordonanţei 34, să contractăm toate resursele financiare, materiale şi logistice pentru a readuce la normalitate viaţa cetăţenilor din Vrancea", a afirmat, ieri seară, preşedintele Consiliului Judeţean.

După ce autorităţile s-au contrazis pe tema numărului de localităţi şi a numărului de persoane care sunt sinistrate din cauza zăpezii care a atins chiar şi patru metri, situaţia în judeţ rămâne încă destul de critică. Reprezentanţii de la Consiliul Judeţean spun că, în cursul nopţii, au pus la dispoziţia Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă încă 33 de utilaje, pe lângă cele ale drumarilor şi ale autorităţilor locale care s-au apucat, acolo unde s-a putut, de deszăpezire cu utilaje proprii.

Conform Prefecturii, probleme ar mai fi în două localităţi, în timp ce reprezentanţii CJ vorbesc de 9 localităţi cu satele componente, ceea ce ar însemna circa 40.000 de oameni. În sprijinul forţelor care ajută la deszăpezire au venit şi militari dar şi jandarmi de la Bacău. Mai multe judeţe învecinate au trimis ca sprijin utilaje pentru deszăpezirea judeţului. Azi, în judeţ, şi-au anunţat vizita premierul Mihai Răzvan Ungureanu dar şi miniştrii de la Interne şi al Apărării Naţionale, Gabriel Berca şi Gabriel Oprea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite