GALERIE FOTO: Site de fotografii închinat Focşaniului de altădată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul www.focsaniulvechi.ro conţine sute de fotografii din perioada interbelică şi până în anii 1980, în care puteţi vedea cum arăta oraşul în acele vremuri. Fotografiile sunt structurate în 21 de secţiuni.

Primul site cu fotografii vechi din Focşani a fost deschis de curând de un grup de persoane inimoase „cvasianonime/cvasipublice, usor nationaliste si suparate pe felul in care societatea romanesca arata azi, mai ales ca tara a avut sansa ei istorica de a deveni o mica putere in lume pana cand a venit la putere molima rosie", după cum se descriu cei care fac parte din echipa care se ocupă de administrarea site-ului.

Acestea au dorit să reconstituie imaginea vechiului oraş şi pentru acest lucru au răscolit arhivele, internetul şi tot cele-a spat la îndemână pentru a-şi atinge scopul.

image

CLICK aici pentru imagini

„Mergand aproape literalmente din poarta in poarta dupa fotografii am avut satisfactii enorme de fiecare data cand am gasit cate o frantura de oras de acum 30-50-70 de ani sau si mai bine de atat. Persoanele mai in varsta care au prins Focsaniul vechi si nu numai ne-au sustinut demersul spunandu-ne ca este imperios necesar sa aratam tuturor identitatea reala a acestei comunitati orasenesti", spun administratorii site-ului.

Cei care vor intra pe www.focsaniulvechi.ro vor avea ocazia să vadă sute de fotografii, aranjate frumos pe secţiuni precum „Focşăneni", „Grădina Publică", „Teatrul Pastia", „Evenimente", „Palatuil Municipal", Gara Veche", Hala Veche", „Şcoli".

„Suntem convinsi ca marea majoritate a celor care vor intra pe site vor avea trairi asemantoare cu cele ale noastre, iar noi, la fiecare fotografie pe care am gasit-o nu mai conteneam in a ne mira si a avea exclamatii de genul "maaamă, ce cladire fabuloasa a existat in oras!!", mai spun administratorii site-ului www.focsaniulvechi.ro, care promit că vor îmbunătăţi permanent imaginea site-ului.

Aşadar, în cazul în care vreţi să contribuiţi cu o descriere a unei fotografii sau vreţi să trimiteţi o imagine vă stă la dispoziţie adresa de email unusorin@yahoo.com.

Vezi mai multe pe pagina de facebook

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite