Sînziana Georgescu este fascinată de magia culorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Picturile sale au fost premiate la concursuri şi olimpiade naţionale şi internaţionale. A început să deseneze în Paint, acordând o atenţie deosebită paletei coloristice a lucrărilor.


Sînziana Georgescu a fost atrasă de universul culorilor de mică, reuşind să impresioneze educatoarele de la grădiniţa „Prichindel" prin talentul şi creativitatea sa. La vârsta de doar patru ani, Sînziana a început cursurile de desen din cadrul Liceului de Arte „Gheorghe Tăttărăscu", sub îndrumarea profesoarei Ortansa Mazilu. Chiar dacă era mult mai mică faţă de colegii săi, reuşea să lucreze cot la cot cu ei.

„Îmi place foarte mult să pictez, să amestec culorile, iar temele pe care mi le dă doamna profesoară mi se par foarte interesante. Fac şi mărţişoare, felicitări pe care de multe ori le dau cadou mamei şi rudelor", spune micuţa artistă.

Numeroase premii

Picturile sale au fost extrem de apreciate la concursurile unde Sînziana a participat, iar premiile au început să curgă rând pe rând. În 2007, profesoara Ortansa Mazilu i-a trimis o lucrare la un concurs organizat de Compania Naţională Poşta Română cu ocazia Crăciunului, cu tema "Veste de acasă".

"Nu mică mi-a fost surpriză când din patru premii şi cinci menţiuni acordate pe ţară, două premii au fost ale elevilor mei, iar unul a fost al ei. Primul ei premiu a fost o excursie la Bucureşti la Muzeul de Istorie, acolo unde s-a ţinut festivitatea de premiere, o sacoşă de dulciuri şi 1000 Ron. Când i s-a luat interviu la un post de televiziune a spus ca a desenat plicurile sub formă de flori, pentru că aduc veşti bune", povesteşte Ortansa Mazilu.

Participarea la un Concurs Internaţional de Pictură, cu tema "Portretul mamei", desfăşurat la Timişoara i-a adus un alt premiu întâi. La Olimpiada de Desen a Preşcolarilor s-a clasat tot pe prima poziţie, iar la Concursul Internţional "Look and Learn" din Anglia a luat premiul doi în acest an. Pe plan local, este de asemenea extrem de apreciată, iar la Grădiniţa "Prichindel" pe care încă o frecventează şi unde activităţile educative sunt la înălţime a obţinut numeroase diplome.

În prezent cochetează şi cu desenul în Paint, fiind foarte atentă la paleta coloristică a lucrării, editandu-şi singură culorile de care are nevoie. La orele de desen merge zilnic cu entuziasm, aducând cu ea şi alţi copii talentaţi, dornici de a învăţa tainele picturii. O are ca model pe prietena ei din clasa a VI-a a liceului, Alexandra Perjaru, de la specialitatea Arte Plastice, o alta fată cu rezultate deosebite atât la desen, cât şi la muzică.

Acasă, a transformat sufrageria în atelier de pictură, iar la fiecare trei luni mama sa face investiţii în materiale, astfel încât Sînzianei să nu-i lipsească nimic.

Întrebări şi răspunsuri

1. Ce teme abordezi în picturile tale?

La orele de desen, de cele mai multe ori, temele sunt impuse de către doamna profesoară. Acasă, îmi place foarte mult să pictez peisaje şi personaje, dar uneori îmi mai pun imaginaţia la lucru şi încerc să realizez felicitări şi colaje mai deosebite. Majoritatea lucrărilor sunt la Liceul de Arte, iar cele cu care am participat la concursuri au rămas acolo.

2. Ai de gând ca pe viitor să continui cu pictura?

Da, imi place extrem de mult ceea ce fac şi chiar îmi doresc să mă fac arhitect sau designer. Nu voi renunţa la orele de desen de la liceul de Arte şi vreau să particip la cât mai multe concursuri şi, bineînţeles, să obţin premii.

Ce-i place

Îmi plac foarte mult filmele documentare şi cărţile. De asemenea, sunt atrasă de pian şi din clasa întâi, adică din această toamnă, vreau să-l studiez. O altă pasiune de-a mea este dansul sportiv, pe care de altfel îl şi practic. Îmi place să călătoresc, să am cât mai mulţi prieteni şi să joc tenis de câmp, sport pe care l-am practicat constant timp de un an şi jumătate.

Ce nu-i place

Nu-mi plac vulgaritatea, agresivitatea, răutatea şi lipsa de respect. Nu-mi plac oamenii care promit şi nu se ţin de cuvânt, mincinoşii şi lăudăroşii.

Profil
Născută. 18 iulie 2003, Focşani
Studii. Grădiniţa „Prichindel"
Familie. Singură la părinţi

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite