Sindicaliştii din sănătate, „sondaţi” cu privire la declanşarea protestelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii Sanitas se pregătesc de proteste
Reprezentanţii Sanitas se pregătesc de proteste

Federaţia Sanitas vrea să afle de la membrii ei dacă sunt de acord să iasă în stradă în caz că nu le vor fi satisfăcute revendicările la elaborarea noii legi a sănătăţii.

Sindicaliştii spun că sunt pregătiţi să participe la acţiuni de protest în cazul în care amendamentele la legea sănătăţii vor fi respinse.

De altfel, ieri Biroul Executiv al Federaţiei SANITAS din România s-a întâlnit azi cu reprezentanţii la vârf ai Ministerului Sănătăţii pentru discuţii privind stabilirea principiilor ce vor sta la baza noului proiect de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar.

Cadrele medicale ar putea declanşa noi proteste

Totodată, a fost prezentat un set de revendicări cu privire la evidenţierea unei soluţii pentru modificarea şi completarea O.M.S. nr.1470/2011, în vederea salarizării absolvenţilor cu studii superioare la nivelul gradului principal.

Sindicaliştii mai vor transformarea personalului medical din cadrul direcţiilor de sănătate publică din funcţionari publici în personal contractual şi urgentarea procedurilor de eliberare a adeverinţelor pentru gradul principal, respectiv pentru promoţia din sesiunea noiembrie 2011.

„Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS va analiza rezultatele acestei întâlniri şi ale sondajului de opinie, în vederea stabilirii calendarului de acţiuni sindicale", se arată în comunicatul Sanitas.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite