Sindicaliştii vrânceni merg la mitingul din capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii au mâine prilej de a face „mult zgomot pentru nimic" în Bucureşti, cu ocazia asumării răspunderii Guvernului asupra noului Cod al Muncii.

Peste 150 de sindicalişti vrânceni din domeniul educaţiei, funcţionari din primării şi ceferişti, membri ai CSDR şi Cartel Alfa se vor alătura colegilor din toată ţara să-şi strige nemulţumirile, cauzate de modificările aduse Codului Muncii. Cu toate acestea, nici măcar liderii de sindicat nu cred că demersul lor va avea vreo şansă de izbândă.

„Mergem să arătăm nemulţumirea noastră, printr-o manifestare legală, vizavi de faptul că o lege atât de importantă cum este Codul Muncii nu a fost dezbătută în plenul Parlamentului, alegându-se formula nefericită a asumării răspunderii. Noi, profesorii, vom avea la miting în jur de 50 de oameni, adică un autocar. Am fi vrut măcar două autocare să fim acolo, dar atât am reuşit să adunăm", ne-a declarat Constantin Grigore, liderul Sindicatului Liber din Învăţământul din Vrancea.

Mai numeroşi vor fi membrii de sindicat afiliaţi Cartelului Alfa, reprezentaţi prin funcţionarii din primării şi câţiva ceferişti, care vor fi prezenţi în Capitală cu aproximativ o sută de oameni. "Adoptarea Codului Muncii în formula actuală, neţinând cont de părerile sindicale, denotă lipsă de dialog şi chiar dictatură. Suntem îngrijoraţi că dispar contractele de muncă la nivel de ramură, plus alte multe modificări nefaste care transformă angajaţii în scavi", spune Emil Răvoiu, liderul Cartel Alfa- filiala Vrancea.

Celelalte confederaţii sindicale reprezentate în Vrancea nu au putut confirma până aseară dacă participă la miting, neavând stabilită o strategie în acest sens.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite