Sfidare: Autorităţile mai adaugă încă 130000 de lei la bugetul Festivalului „Bachus”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii judeţeni discută mâine o nouă majorare a bugetului pentru Festivalul iei şi Vinului. În loc de 200000 de lei, Festivalul Viei şi Vinului ajunge să coste de patru ori mai mult.

Luna trecută, bugetul Festivalului Viei şi Vinului „Bachus" 2011 a fost suplimentat în şedinţa Consiliului Judeţean Vrancea de la 200000 de lei la 650000 de lei, fără să se ţină cont deloc de criza profundă în care judeţul se zbate şi de faptul că podgorenii vrâncenii, în număr de 100000, au ajuns la sapă de lemn.

Sfidând însă orice logică a bunului simţ, autorităţile judeţene, în speţă preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, va solicita mâine, aleşilor judeţeni, în şedinţa de Consiliu Judeţean, o nouă suplimentare a bugetului lui „Bachus", cu încă 130000 de lei.

Practic, organizatorii vor avea la dispoziţie 781000 de lei pentru cele trei zile cât va dura manifestarea, fiind cei mai mulţi bani care au fost alocaţi vreodată în judeţ pentru „paranghelii" în aer liber.

Cei 130000 de lei scoşi pe ultima sută de metri din bugetul judeţului, chiar în săptămâna când are loc Festivalul Viei şi Vinului, au fost luaţi de la capitolul „autorităţi executive" sub pretextul că sunt necesari „pentru buna organizare a tuturor activităţilor deosebit de complexe, care necesită o mare desfăşurare de resurse finaciare şi umane", după cum arată Marian Oprişan în nota de fundamentare privind alocarea fondurilor preşedinte.

Festival profitabil pentru artişti

Este de menţionat că două treimi din aceată sumă, mai exact 520000 de lei, sunt cu dedicaţie strictă pentru plata artiştilor care se vor urca pe scena festivalului, fără să se ştie, deocamdată, cine sunt aceştia.

Alţi 50000 de lei au fost prevăzuţi pentru protocolul invitaţilor şi vizita acestora la cramele viticole din judeţ, iar 36000 de lei pentru organizarea unui concurs de folclor şi concursului naţional de vinuri.

Totodată, şeful judeţului doreşte să facă din festivalul Viei şi Vinului un eveniment mediatizat la scară naţională, astfel că a prins în bugetul manifestării 90000 de lei pentru publicitate.

Având în vedere configuraţia politică actuală a Consiliului Judeţean, în care Marian Oprişan se bucură de o largă majoritate cu sprijinul partenerilor de alianţă, aprobarea de mâine pentru suplimentarea bugetului va fi o simplă formalitate, în ciuda unor declaraţii aduc suspans.

„Nu am discutat cu colegii să ne formăm o opinie. Mâine vom analiza acest lucru, după ce vor studia argumentele aduse pentru mărirea bugetului, astfel că este prematur să mă pronunţ", ne-a precizat, evitând un răspuns tranşant, Eduard Lambrino, liderul grupului de consilieri liberali.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite