“Sfântul Nicolae” a venit la Biblioteca Judeţeană cu icoane pictate de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Icoanele au fost pictate de copii
Icoanele au fost pictate de copii

Sediul Central al Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu" Vrancea găzduieşte expoziţia de icoane pe sticlă "Sfântul Nicolae - icoane din suflet de copil", realizată de elevii clasei a III-a A de la Şcoala "Ştefan cel Mare" din Focşani, coordonaţi de învăţătoarea Sonia Opaiţ.

Scopul realizării acestor icoane a fost, în primul rând de a le oferi copiilor o alternativă utilă de petrecere a timpului liber, într-un context social în care ei devin tot mai mult dependenţi de calculator şi de televizor.

Astfel, elevii implicaţi în proiect au descoperit plăcerea de-a citi şi de-a ilustra, după puterile lor, viaţa Sfinţilor, bucurându-se de binecuvântarea slujbelor religioase şi de sfaturile profesoarei de religie, Tache Anişoara.

Inimoşii expozanţi şi-au lărgit sfera deprinderilor personale iniţiindu-se în tainele picturii pe sticlă, bucuria reuşitei fiind evidentă, deşi cei mai mulţi se află la prima lor încercare.

Prin strădania lor, micii artişti au finalizat 21 de lucrări, picturi pe sticlă, realizate în spiritual cunoaşterii tradiţiilor şi valorilor creştine şi vă invită la bibliotecă să le admiraţi.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite