Senatoarea PDL Sorina Plăcintă, împotriva premierului Ungureanu în problema legii proprietăţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorina Plăcintă
Sorina Plăcintă

Aceasta spune că indiferent ce argumente de ordin administrativ sau economic ar aduce Mihai Răzvan Ungureanu în prezent, limitarea la orice procent a datoriilor statului către foştii proprietari aduce un prejudiciu grav democraţiei.

Pe blogul personal, senatoarea Sorina Plăcintă comentează recenta propunere a Guvernului Ungureanu, ca foştii proprietari să fie despăgubiţi cu sume echivalente cu maxim 15% din valoarea reală a proprietăţii preluate abuziv în perioada comunistă, sumele urmând să fie eşalonate pe o perioadă de 10 - 12 ani.

„ După ce că le-au fost luate casele, terenurile, uzinele, micile ateliere sau fabricile cu japca, de un regim criminal, acum îi mai omorâm şi noi o dată. Le spunem de fapt că nimic nu s-a schimbat în această ţară şi că degeaba vrei să construieşti pentru că, la un moment dat, statul poate să naţionalizeze orice, după bunul plac. Înainte de a fi un semnal foarte puternic către investitorii străini, este o crimă morală faţă de părintii nostri, bunicii nostri şi, mai grav, copiii noştri. Spun foarte clar acest lucru, pentru a nu lasa loc de echivoc: nu voi vota NICIODATA o lege care să mutileze dreptul proprietarilor sau urmasilor acestora la ceea ce ei sau părinţii/bunicii/familia lor au cladit", critică Sorina Plăcintă propunerea Guvernului.

Senatoarea PDL încheie rugându-l pe premier sa se mai gandeasca si sa nu-si pateze onoarea pentru lipsa de viziune a guvernantilor din ultimii 23 de ani. „Bugetele se mai echilibreaza, dar petele de pe onoare nu ies cu nimic", mai spune Sorina Plăcintă.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite