Şeful justiţiei vrâncene acuză ministerul de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Tribunalului Vrancea, judecătorul Adrian Toni Neacşu, acuză Ministerul Justiţiei de mită electorală pe portalul jurindex.ro făcând referire la doi candidaţi la alegerile pentru noii membri ai Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM), Lidia Barac şi Ovidiu Putura ce ocupă în acelaşi timp funcţii în cadrul Ministerului Justiţiei.

„Ministerul Justiţiei este un minister politic şi nu are ce căuta în alegerea magistraţilor. De aceea doamna Lidia Barac, secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi domnul Ovidiu Putura, director la Direcţia de Contencios din minister nu trebuie să candideze să facă parte din CSM. Chiar Comisia Europeană a menţionat, în ultimul raport, să respectăm aceste condiţii", ne-a declarat preşedintele Tribunalului Vrancea.

Legea şi interpretările ei

Magistratul pune debutul candidaturilor la CSM sub suspiciunea de fraudă întrucât aceiaşi Lidia Barac şi Ovidiu Putura sunt cei care au reprezentat Ministerul Justiţiei în procesul de anul trecut în care, pentru prima dată în istorie, Guvernul a fost dat în judecată pentru drepturile băneşti ale magistraţilor.

„Ministerul a apărat permanent cauza Guvernului: el a solicitat „înţelegerea" magistraţilor şi a sancţionat autorităţile judiciare pentru executarea hotărârilor judecătoreşti definitive. Procesele au fost conduse chiar de cei doi", mai declară preşedintele Tribunalului Vrancea pe jurindex.ro.

Magistratul a mai făcut referire şi la alţi candidaţi, actuali membri ai CSM ce, potrivit Legii privind Consiliul Superior al Magistraturii nr. 317/2004, nu au dreptul să candideze. Şi aici însă există loc de interpretări întrucât în Consituţia României nu sunt stipulate astfel de situaţii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite