Şefii de promoţie de la Colegiul Naţional „Unirea”au fost aşii Bac-lui din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Munteanu şi Alexandru Fotia, elevi la Colegiul Naţional „Unirea" din Focşani, se pot mândri cu rezultate de excepţie. Cei doi au fost numiţi şefi de promoţie, cu media de absolvire 9,90, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut cele mai mari note din judeţul Vrancea.

Plăcere de a studia, o bună colaborare cu profesorii şi dorinţa de a avansa. Astfel au reuşit să obţină rezultate de excepţie doi dintre elevii de elită ai Colegiului Naţional „Unirea" din Focşani.

Mihai Munteanu (19 ani) şi Alexandru Fotia (19 ani) au fost numiţi şefi de promoţie, cu media de absolvire 9,90, iar la examenul de Bacalaureat au luat cele mai mari note din judeţ.

Olimpic naţional şi medaliat cu argint la un concurs internaţional de matematică din China, Mihai Munteanu mărturiseşte că a pus pasiune în tot ceea ce a făcut.

„N-am studiat că să fiu primul, ci pentru că îmi făcea plăcere. Bineînţeles că şi profesorii m-au ajutat foarte mult şi nu ştiu dacă singur aş fi reuşit să am aceste rezultate", spune tânărul.

Fără meditaţii

De altfel şi la examenul Bacalaureat a obţinut nota 9,90 fără a face nici măcar o oră de meditaţie. „Bac-ul este un examen pe care toată lumea îl dă şi nu văd rostul unor ore de pregătire în particular. Subiectele au fost absolut normale", completează Mihai.

Din toamnă, focşăneanul va studia la Jacobs University Bremen din Germania, specializarea „Matematică Aplicată", după ce a mai fost admis la alte patru universităţi din Marea Britanie.

Şi Alex Fotia este un tânăr de perspectivă, dornic să-şi pună bazele unei cariere în diplomaţie.

Află cum a reuşit Alexandru Fotia să atingă astfel de performanţe în ediţia de Moldova a cotidianului "Adevărul" de astăzi.

Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite