Secretarii de primării, instruiţi să comunice mai bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia Şerban şi Cătălin Drăgulescu, manageri de proiect
Iulia Şerban şi Cătălin Drăgulescu, manageri de proiect

De aproape un an, aceştia sunt şcoliţi pe bani europeni în cadrul proiectului "Eficienţă şi calitate în actul decizional prin creşterea capacităţii organizaţionale a autorităţilor publice din judeţul Vrancea".

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, având o valoare de 938.323 de lei, din care aproape 800.000 de lei este contribuţia de la Uniunea Europeană.

Acest proiect este implementat de Instituţia Prefectului, care timp de un an a instruit personalului din administraţie, respectiv secretarii din primării, salariaţi din instituţii deconcentrate şi din Prefectura Vrancea la cursurile de management strategic, afaceri europene, comunicare şi ECDL.

"În unele comune exista o mare problemă. Nu erau persoane calificate care să fie implicate în proiectele strategice de management. În urma acestor cursuri, secretarul de comună a dobândit cunoştinţe în managementul strategic. Ne dorim ca în urma acestui proiect să existe o mai bună comunicare şi colaborare, care să aibă la bază responsabilităţi, planuri de lucru, adică lucruri concrete", a declarat Iulia Şerban, manager de proiect.

În cadrul proiectului, cursanţii s-au folosit şi de experienţa altora şi au organizat trei vizite de studii, dintre care două interne, la Tucea şi Oradea şi una în Polonia.

„Polonia este exemplu de bună practică în ce priveşte eficienţa de a atrage fonduri europene şi am avut ocazia de a vedea un mod de organizare de jos în sus. Acolo diferă totul, e mult mai multă eficienţă. Instituţiile sunt structurate altfel. Ei au regiuni, astfel că împreună decid priorităţile în investiţii", a vorbit Iulia Şerban despre modelul polonez.

Proiectul se va încheia pe data de 1 mai, până atunci urmând să fie parcurse şi alte etape importante.

„Încercăm să le dezvoltăm capacitatea lor organizaţională, să le oferim mai multe instrumente de lucru", a spus şi Cătălin Drăgulescu, care face parte din echipa de implementare a proiectului.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite