Secretara şi unul dintre profesorii Liceului de Artă din Focşani au intrat în greva foamei din cauza salariilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi au de gând să facă greva foamei până în momentul în care vor primi sporuri pentru studii superioare, respectiv cumul de funcţii. Ba mai mult, profesorul Gabriel Tăicuţu vrea ca directorul liceului să fie demis.

Situaţie fără precedent la Liceul de Artă „Gheorghe Tăttărăscu" din Focşani. Nemulţumiţi de salariile primite, secretara Sorina Dragomir şi profesorul de sculptură, Gabriel Tăicuţu, au intrat în greva foamei astăzi la orele 9.00 şi sunt hotărâţi să stea în faţa şcolii, cu pancartele de gât, până când li se va face dreptate.

„Sunt secretară la acest liceu din anul 1997, când am fost încadrată cu studii medii. Însă, în luna iulie a acestui an am absolvit studiile superioare în domeniu şi vreau să primesc sporul corespunzător de 20%, de care de altfel au beneficiat toţi colegii care au terminat facultatea anul trecut. Voi sta în grevă până în momentul în care voi primi o decizie de salarizare favorabilă mie", spune secretara Sorina Dragomir (52 ani) din Focşani.

Pe de altă parte, profesorul de sculptură Gabriel Tăicuţu este în conflict cu directorul liceului, Viorica Moldovianu, care nu-i recunoaşte cumulul de funcţii.

„Pe lângă cele 18 ore incluse în norma didactică, eu mai am încă zece, iar pentru acestea plata mi se face cu ora. În mod normal ar trebui să primesc 200 de lei, bani de care chiar am nevoie, în condiţiile în care fac naveta de la Râmnicu Sărat, iar salariul mi-a fost redus cu 25%. Voi face greva foamei până când directorul unităţii va fi schimbat ", mărturiseşte profesorul (52 ani).

În schimb, directorul Viorica Moldovianu spune că aceasta este o problemă de salarizare în învăţământ, apărută odată cu noile reglementări ale Guvernului.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite