Se reînfiinţează posturile de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Posturile comunale de poliţie vor fi activate din nou
Posturile comunale de poliţie vor fi activate din nou

Şefii poliţiei spun că revenirea la situaţia anterioară are în vedere apropierea faţă de cetăţean

Reforma poliţiei rurale, începută anul trecut, a fost sublimă, dar a lipsit cu desăvârşire.

Este concluzia la care au ajuns şefii poliţiei vrâncene, care după ce au lăsat anul trecut fără personal cele 68 de posturi comunale de poliţie acum le vor repopula din nou cu oameni ai legii.

Potrivit unei analize a responsabililor din poliţie, transformarea celor 68 de posturi de poliţie în doar zece secţii rurale nu a produs rezultatele scontate, deşi la şedinţa de bilanţ din luna martie conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea menţiona că în judeţ infracţionalitatea este în scădere.

Din analiză mai rezultă că prin desfiinţarea posturilor de poliţie, siguranţa cetăţenilor a fost serios afectată, serviciile oferite de poliţişti fiind mai puţin eficiente şi mai scumpe.

„Nu facem decât să eficientizăm activitatea poliţiei în mediul rural. Este vorba despre apropierea faţă de cetăţean. Asta înseamnă readucerea în prim plan a şefului de post şi a ajutorului de şef de post, dar şi suplimentarea cu doi până la şase poliţişti a lucrătorilor care vor lucra în posturile de poliţie, ţinând cont de mărimea comunei şi de situaţia operativă", ne-a precizat comisarul şef Vasile Marin, şeful Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Vrancea.

Angajări în poliţie

Potrivit acestuia, repopularea posturilor comunale presupune suplimentarea numărului de poliţişti, primul semnal fiind dat odată cu angajarea în luna mai a 35 de absolvenţi de şcoli de poliţie din promoţia 2010-2011.

Totodată, alţi 48 de viitori poliţişti din promoţia 2011-2012 vor ieşi în curând de pe băncile şcolii şi se aşteaptă pentru ei aprobare pentru a fi încadraţi în cadrul IPJ Vrancea.

Tot anul trecut, în contextul restructurării IPJ Vrancea, 19 poliţişti au fost trecuţi pe linie moartă, prin pensionare „forţată".

Cei mai fericiţi de decizia de reînfiinţare a posturilor de poliţie sunt primarii comunelor, care spun că a existat o nemulţumire generală în rândul populaţiei atunci când au dispărut poliţiştii din comunitatea lor.

„Fac parte din Asociaţia Comunelor şi am sesizat această problemă mai de mult. Este benefic că se reînfiinţează posturile de poliţie, pentru că, cel puţin la mice în comună, furturile au luat o amploare mare în ultimul an iar un singur poliţist la 7000 de oameni este extrem de puţin. Până la măsura de anul trecut aveam patru poliţişti în comună şi sper să se revină foarte curând la această formulă", ne-a declarat Valerică Zamfirescu, primarul comunei Slobozia Bradului.

Şefii poliţiei spun că posturile vor deveni operaţionale până la 1 septembrie, iar programul de lucru al oamenilor legii va fi adaptat pe schimburi, în funcţie de nevoile oamenilor.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite