Se lucrează și la minus zece grade Celsius!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frigul și-a făcut simțite efectele și în rândul celor care lucrează afară, în mediu deschis, în condițiile de temperatură exterioară din prezent.

Cei mai afectați au fost comercianții din Piața Moldovei dar și cei din Bazar. Numărul acestora a fost vizibil mai redus, iar mulți dintre ei au preferat să iasă după ce soarele și-a făcut prezența, diminuând din gerul de dimineață.

La tarabele din zona descoperită a Pieței Moldovei au fost doar câțiva comercianți care s-au încumetat să iasă cu marfa la vânzare. "Ce să facem? Am văzut că lucește soarele, am mai ieșit un pic, că e nevoie mare de bani. Am ieșit de la 10, când am văzut soarele, am ieșit și eu un pic", ne-a declarat Gheorghe Sava, Vulturu. La câteva mese distanță, o altă comerciantă a ieșit să vândă fructe. "Acum este bine, este cald. Nu venim de dimineață, venim și noi mai târziu, stăm vreo două ore și apoi strângem și plecăm acasă. Nici clienți nu prea sunt. Ne-am mai încălzit cu un ceai, asta e, ce să facem?", ne-a declarat Nicuța Nițu din Petrești.

Printre cei care lucrează în exterior se numără și angajații unora dintre firmele de pază, care au și sector exterior, lucrătorii la spălătoriei auto, personal de întreținere etc.

În perioadele cu temperaturi scăzute, extreme angajatorii trebuie să asigure următoarele măsuri minimale pentru menținerea stării de sănătate a salariaților care lucrează în aer liber: distribuirea de ceai fierbinte în cantitate de 0,5-1 litru/persoană/schimb, acordarea de pauze pentru refacerea capacității de termoreglare, scop în care se vor asigura spatii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător dar și asigurarea echipamentului individual de protecție.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite