Scriitorul focşănean Florinel Agafiţei a lansat cartea „Indianiştii din spaţiul românesc. Florilegiu de cultură şi gândire filosofică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la dreapta la stânga: Dumitru Micu, Nandkishor Pamwar, George Anca şi Agafiţei Florinel.
De la dreapta la stânga: Dumitru Micu, Nandkishor Pamwar, George Anca şi Agafiţei Florinel.

Cartea scriitorului Florinel Agafiţei a intrat în fondul Bibliotecii Academiei Române şi al Ambasadei Indiei de la Bucureşti.

Ieri, la Bucureşti, în cadrul „Colocviilor de marţi", manifestare culturală de anvergură naţională, a fost cartea scriitorului focşănean Florinel Agafiţei, „Indianiştii din spaţiul românesc. Florilegiu de cultură şi gândire filosofică".
Cartea a fost apreciată de către indianistul George Anca pentru ineditul şi unicitatea sa pe piaţa actuală livrescă din ţară.

Subiectul cărţii îl constituie un mai vechi proiect de-al lui Mircea Eliade şi Dan Sluşanschi, din păcate nefinalizat de către aceştia, în cazul celui din urmă datorită dispariţiei premature.

Cartea scriitorului Florinel Agafiţei a intrat în fondul Bibliotecii Academiei Române şi al Ambasadei Indiei de la Bucureşti, fapt posibil prin Nandkishor Pamwar, primul secretar al Ambasadei, prezent la manifestarea de ieri derulată în cadrul clubului Jean Louis Calderon.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite