„Şcoală după şcoală” începe să prindă rădăcini şi la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul after school a fost implementat cu succes de o profesoară, care a înfiinţat primul centru privat de acest gen din judeţ.

În timp ce în Occident conceptul „şcoală după şcoală" şi-a găsit de decenii bune rădăcini în învăţământ, la noi acest sistem căruia toată lumea îi recunoşte valoarea abia începe să facă ochi.

În lipsa unei strategii clare din partea ministerului cu privire la implementarea acestui sistem în şcolile de stat, profesoara Claudia Antonescu din Focşani a fost cu un pas înainte şi a înfiinţat un after school privat.



„Am plecat de la o nevoie personală. Căutam un after scool în Focşani pentru copiii mei şi cum nu am găsit aşa ceva, ne-am zis să facem noi unul, mai ales că deţineam un spaţiu care se preta la aşa ceva. Aşa că ne-am înhămat la muncă şi pot să spun că ne-am bucurat de succes. Anul trecut am avut 15 elevi", spune Claudia Antonescu.

image

A angajat o învăţătoare cu experienţă, dar şi cu mult entuziasm, o bucătăreasă, un şofer de microbuz şi a dat drumul la afacere.

Cinci ore pline

„După terminarea cursurilor la învăţământul primar, noi preluăm copii de la şcoală cu microbuzul, îi aducem la centrul nostru, unde iau masa de prânz şi au parte de activităţi recreative. La ora 14.00 întră în rol doamna învăţătoare, cu care copiii lucrează temele pentru a doua zi la şcoală, iar după gustare, la ora 17.00, copii merg acasă, gata pregătiţi pentru a doua zi", ne spune pe scurt programul unei zile profesoara patroană.

image

Deşi costurile legate de educaţia copiilor pe timpul celor cinci ore pe care aceştia le petrec la centru se ridică la 500 de lei lunar, părinţii spun că acest gen de şcoală face toţi banii.

„Copilul meu mănâncă, se joacă, îşi face temele supravegheat de doamna învăţătoare, mult mai bine decât le-ar face cu mine acasă, pentru că eu nu am metodă pedagogică. Pe lângă şcoală, copilul şi-a făcut un grup de prieteni adevăraţi", ne spune încântată Irina Rali, mama unui elev care frecventează centrul after school.

„Doamna ne învaţă foarte multe, iar toţi de aici sunt atenţi cu noi. Am mers şi în excursie cu grupul de aici", vine imediat completarea lui Andrei Rali, elev în clasa a doua.

La stat pornirea e mai grea

O iniţiativă în sensul înfiinţării unui after school are şi directorul Şcolii „Ion Basgan" din Focşani. „Ne dorim foarte mult înfiinţarea unei clase de after school la noi la şcoală. Sper să găsim înţelegere la Inspectoratul Şcolar. Colegii învăţători sunt dispuşi să facă şi voluntariat după amiaza, numai să se demareze acest program", ne-a declarat Tiberiu Dima, directorul şcolii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite