Scandal între vecini pentru doi metri de trotuar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O focşăneancă, locatară pe strada Tăbăcari din municipiul Focşani, îl acuză pe noul ei vecin că a stricat trotuarul şi nu-l repară. Femeia spune că problemele au apărut odată cu surparea terenului din faţa casei, pe fondul lucrărilor de consolidare făcute de vecinul ei.

Niculina Morteanu locuieşte de 40 de ani pe strada Tăbăcari din Focşani, la casă, şi spune că a avut relaţii de bună convieţuire cu toţi vecinii, până în urmă cu doi ani, când un patron turc a cumpărat o proprietate aflată gard în gard cu locuinţa sa.

Noul proprietar intenţionează să construiască în casa respectivă, care este monument istoric, un restaurant, motiv pentru care a demarat o serie de lucrări de consolidare a imobilului.

Femeia spune că în timpul lucrărilor, datorită beciurilor care împânzesc practic oraşul şi care există şi pe strada sa, s-a produs un fenomen de surpare a terenului, fiindu-i afectată curtea şi trotuarul din faţa porţii.

Niculina Morteanu susţine că vecinul ei s-a preocupat să consolideze terenul care s-a surpat, dar că a „uitat" să-şi ducă treaba la capăt.

"I-am dat aprobare să treacă prin curtea mea, să-şi facă reparaţiile, iar el a promis că va asfalta curtea cum a fost. La fel a făcut şi cu pavelele din stradă, pe care nu le-a mai pus la loc. Sunt doi ani de când îmi tot zice că se va achita de obligaţie şi nu o face. El oare nu se gândeşte că va convieţui aici cu noi şi trebuie să fie corect", spune Niculina Motreanu. Aceasta este supărată şi pe autorităţi, care deşi au venit la faţa locului să constate ce s-a întâmplat nu au grăbit rezolvarea problemei.

Patronul turc susţine că nu el este vinovat pentru faptul că terenul s-a surpat, dar că în ciuda acestor lucruri va efectua totuşi reparaţiile.

„I-am zis că repar tot, deşi nu este obligaţia mea. Am promis că tot eu cumpăr dale să le pun pe trotuar, numai că acum am echipa de muncitori la reamenjarea fast-food-ului. Când terminăm treaba acolo, nicio problemă, o să reparăm", ne-a spus împăciuitor Bozkur Eyup, vecinul Niculinei Morteanu.

Ce zice primăria?

Viceprimarul municipiului Focşani, Vasile Dobre, ne-a declarat că s-a deplasat personal în zonă şi că a făcut demersurile necesare pentru remedierea problemei.

„Problema din curte nu ne priveşte, dar turcul trebuie să repare trotuarul. El a provocat problema. Am vorbit cu el, am trimis pe teren şi echipa de specialitate din Primărie şi am convingerea că o să repare", ne-a declarat Vasile Dobre.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite