Scandal de proporţii la proba de competenţe digitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesoara de informatică Paulina Roşcan a decis să nu participe la proba de competenţe digitale care are loc în aceste zile.

Ea a înştiinţat în mod oficial conducerea Inspectoratului Şcolar Vrancea despre demersul său.

"Am hotărât să fac acest pas din cauza nemulţumirilor profesorilor în ce priveşte salariile, dar şi pentru că până în acest moment s-au desfiinţat nu mai puţin de 18.000 de posturi în învăţâmânt", ne-a declarat profesoara. Ea susţine că directoarea liceului ar fi ameninţat-o în momentul în care i-a comunicat că nu se va prezenta la examen.

"Directoarea liceului, Carmina Corbeanu, mi-a spus că îmi va face plângere la ISJ Vrancea şi că o să ajung la Comisia de Disciplină dacă nu mă liniştesc", ne-a declarat Paulina Roşcan.

Roşcan a fost înlocuită

Carmina Corbeanu, directorul Liceului Pedagogic din Focşani, spune că desfăşurarea probei de competenţe digitale nu a fost afectată.

image

"Nu am ameniţat pe nimeni, dar mi se părea normal ca domna profesoară Paulina Roşcan să fi anunţat mai întâi conducerea şcolii şi mai apoi să se fi adresat la ISJ Vrancea, deoarece făcea parte din comisia de evaluare. Am primit o decizie a ISJ Vrancea prin care în comisia pentru evaluarea competenţelor digitale sunt numiţi doi profesori de la Şcoala Ion Basgan", a replicat directoarea.


Reprezentanţii ISJ spun că acest caz este singular în Vrancea: "Dacă era întreaga comisie boicota acesată probă ,atunci trebuia să se reprogrameze", susţine inspectorul general Stan Rogoz.


Sindicaliştii vrânceni din Educaţie au să declanşeze greva generală de o zi pe 22 aprilie. În acest caz, elevii care ar trebui examinaţi în această zi vor fi reprogramaţi la o dată ce va fi anunţată ulterior.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite