Săracii îşi dau sângele pentru o fleică de porc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tincuţa Sprânceană donează sânge de patru ori pe an.
Tincuţa Sprânceană donează sânge de patru ori pe an.

Centrul de Transfuzie Sanguină a avut parte în ultimele zile de zeci de donatori. Cele mai multe dintre persoanele care vin să doneze sânge în această perioadă o fac nu dintr-o cauză nobilă, ci pentru bonurile de masă cu care îşi procură mâncare pentru Crăciun.

Disperaţi că nu mai au cu ce se întreţine, tot mai mulţi oameni vin la Centrul de Transfuzie Sanguină Focşani, unde donează sânge pentru a primi în schimb bonuri de masă.

Cu bonurile valorice merg apoi la magazin şi îşi procură cele necesare pentru masa de Crăciun. Relevant este faptul că în ultimele trei zile peste 130 de persoane au venit să doneze, triplu decât în zilele obişnuite.

„Nu am venit aici de drag, ci ca să fac rost de nişte bonuri să le iau de mâncare la copilaşi. Am şapte suflete acasă şi donez sânge de Crăciun, la Paşte şi de câte ori pot. Muncim cu ziua, da nu ne ajungem niciodată cu bani", îşi plânge soarta Tincuţa Sprânceană, din Pădureni de Mărăşeşti.

Pentru Centrul de Tranfuzii, inflaţia de donatori înseamnă revenirea pe linia de plutire, după o perioadă în care pragul instituţiei a fost trecut de tot mai puţine persoane.

„Este îmbucurător pentru noi să avem aşa de mulţi clienţi, ca să ne refacem rezervele de sânge. Deja avem sânge din toate grupele, mai puţin RH negativ. Fiecare persoană care donează primeşte şapte bonuri de masă cu o valoare de 8,7 lei fiecare", ne-a declarat Mioara Hanţă, şefa Centrului de Transfuzii Focşani.

Donează din omenie

Nu toţi cei care vin să doneze o fac pentru un beneficiu material, ci sunt şi persoane care au simţit că întoarcă ajutorul primit odată.

image

„Socrul meu a fost bolnav de leucemie şi a avut o grupă de sânge mai rară, A negativ, iar când am făcut apel la populaţie mulţi au sărit să ne ajute. I-am mai prelungit viaţa cu puţin, dar gestul a fost deosebit şi împreună cu soţia ne-am gândit să donăm de acum înainte periodic sânge", ne-a precizat Georgel Mănăilă, din Gugeşti.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite