Săracii focşăneni îşi ostoiesc foamea cu biscuiţi europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 11 tone de biscuiţi se află în depozitul Cantinei de Ajutor Social. Produsele se distribuie persoanelor care au pensii mai mici de 400 de lei.

Potrivit Angelei Lungu, directorul Casei de Ajutor Social, celelalte cinci produse pe care Uniunea Europeană le mai are pe listă pentru pensionarii cu venituri modeste, respectiv făină, mălai, zahăr, paste făinoase şi lapte praf, urmează să fie distribuite în următoarele luni, nefiind fixată o dată concretă.

"De câteva zile distribuim, conform legii, câte zece pachete de biscuiţi pentru fiecare persoană care este trecută pe listă. Au fost zile în care lunea stătea la coadă şi făcea chiar liste separate de ceea ce avem noi. Există biscuiţi pentru toată lumea. Câte un kilogram de biscuiţi pentru fiecare pensionar", anunţă Angela Lungu.

"Mâncăm biscuiţi cu lapte"

Dumitru Săpunaru este pensionat pe caz de boală şi are o pensie de 370 lei pe lună.

"Este prima dată când vin aici. Biscuiţi sunt buni cu lapte sau ceai. Până la finele anului am înţeles că mai avem dreptul la câteva kilograme de făină, zahăr şi mălai, dar şi la o cutie de lapte praf şi paste făinoase", spune pensionarul focşănean.

Categoriile de persoane care au dreptul la ajutoare alimentare sunt: familiile şi persoanele singure care beneficiază de venit minim garantat, şomerii indemnizaţi, pensionarii cu venituri sub 400 lei pe lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite