Sărăcia şi canicula au pustiit bazarul din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceeaşi marfă, mult mai ieftină decât cea din magazine, zace pe tarabe de săptămâni în şir, iar profitul a rămas doar o amintire.

Dacă în anii trecuţi era mare vânzoleală printre tarabele din bazar, acum locul e aprope pustiu. Şi nu doar din cauza celor 35 de grade la umbră. Comercianţii, care se căznesc să reziste soarelui arzător sunt dispuşi să negocieze preţurile, dar chiar şi aşa nu reuşesc să vândă mai nimic. De exemplu, astăzi dimineaţă, Serea Panait, care vinde confecţii (pantaloni, cămăşi) n-a reuşit să facă nici măcar safteaua, însă taxa de 15 lei pentru tarabă trebuie să o achite.

„Vânzările merg ca racul. Sunt zile în care nu reuşesc să vând absolut nimic şi nici banii de pâine nu îi câştig. Am preţuri foarte mici în comparaţie cu magazinele, dar nu mai cumpără lumea haine. Nici stranierii ăştia nu mai au bani ca în anii trecuţi. Vin, se uită şi pleacă", spune vânzătorul.

Şi Adrian Ardeleanu se gândeşte serios să renunţe la afacerea care nu-i mai asigură un trai decent. „Vânzările la încălţăminte au scăzut în proporţie de 80% . Merge din ce în ce mai prost şi nu ştiu cât voi mai putea rezista pe piaţă, deoarece cheltuielile sunt mari. Taraba însă trebuie s-o plătesc, marfă trebuie să achiziţionez. Am ajuns în punctul în care nu mai am bani pe care să-i rulez", mărturiseşte Ardeleanu.

Vin să testeze piaţa

Puţinii focşăneni care mai pot fi zăriţi printre tarabele din bazar privesc marfa şi pleacă. „Ştiu că e zi de târg şi am trecut doar să văd ce se mai vinde că n-am luat încă salariul. De-abia reuşesc să mă descurc cu plata mâncării şi a întreţinerii", spune Maria Bostan.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite