Şapte reţete pe numele morţilor eliberate de medici în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi morţii au primit reţete de la medici
Şi morţii au primit reţete de la medici

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a prezentat lista cu judeţele unde medicii au făcut abuzuri, prescriind reţete pe numele unor persoane decedate sau pe acelaşi Cod Numeric Personal.

Rezultatele sunt provizorii şi demonstrează felul în care se scurg banii din sitem. Potrivit acestei situaţii, judeţul Vrancea a fost ferit de fraude majore, medicii de aici prescriind doar şapte reţete în numele unor peroane decedate, alte 621 de reţete fiind prescrise pe CNP-uri inexistente sau incorecte.

În topul celor mai mari nereguli se numără Bucureştiul, cu 309 reţete pe numele decedaţilor, Sibiul, cu 137 şi Alba, cu 91.

"Sunt 2.000 de reţete date la pacienţi morţi de doi - trei ani. Medicii pleacă în excursii în Tanzania prin firmele de medicamente. Aşa se explică de ce aproximativ 70% din creşterea resurselor financiare ale CNAS s-au dus în realitate în consumul de medicamente scumpe, chiar dacă există variante mult mai ieftine, dar la fel de eficiente", a precizat Lucian Duţă, preşedintele Casei naţionale pentru Asigurări de Sănătate.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite