Sancţiune „pozitivă” pentru elevii implicaţi în incidentul de la Colegiul „Cuza”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegiul National „Al.I.Cuza”
Colegiul National „Al.I.Cuza”

În sedinta comuna a Consiliului Clasei si a Comisiei pentru prevenirea si combaterea violentei in scoala, la care a participat si un reprezentant al Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea s-a stabilit ca celor implicati sa li se aplice o sanctiune din Regulamentul scolar, observatie individuala.

În data de 11 iunie 2012, in timpul examenului de bacalaureat, proba de competente lingvistice, in pauza orelor de curs, a avut loc o altercatie in corpul B-Minicolegiu al Colegiului National „Al.I.Cuza" Focsani intre elevi de la clasa a V-a B.

Conducerea Colegiului a informat imediat reprezentantul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, aflat in incinta scolii impreuna cu un reprezentant al MECTS si a dispus inceperea unei anchete, cu respectarea tuturor procedurilor legale.

Acestea au presupus un raport al profesorului de serviciu din acea zi si al profesorului care avusese ora inainte de incident, ascultarea marturiilor copiilor din clasa a V-a B de catre dirigintele clasei, chemarea la o discutie a parintilor elevilor implicati in incident, urmarirea imaginilor inregistrate de camerele de pe holurile Colegiului si din curtea scolii si convocarea Consiliului Clasei si a Comisiei pentru prevenirea si combaterea violentei in scoala, pentru a lua masurile disciplinare necesare, dar si pentru a stabili un plan de masuri pentru prevenirea unor astfel de conflicte.

"În sedinta comuna a Consiliului Clasei si a Comisiei pentru prevenirea si combaterea violentei in scoala, la care a participat si un reprezentant al Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea s-a stabilit, plecand de la ideea ca elevii implicati au doar 11 ani si ca incidentul nu a avut urmari grave, iar o sanctiune prea severa i-ar putea afecta pe termen lung din punct de vedere psihologic, ca celor implicati sa li se aplice prima sanctiune din Regulamentul scolar, observatie individuala.Sub forma unei sanctiuni pozitive ( intrucat sanctiunile negative au un impact distructiv pe termen lung) s-a hotarat realizarea unui proiect scolar, avand ca principal obiectiv crearea unui sistem de monitorizare a comportamentelor elevilor prin sanctiuni pozitive, care sa declanseze autocontrolul si, implicit, autodisciplina in vederea prevenirii actelor de violenta din scoala", precizează Alina Gigliola Măiereanu, director al Colegiului Naţional "Al. I. Cuza".

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite