Samsarii de maşini fac legea în „Târgul Obor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura piaţă auto care mai „mişcă" în condiţiile reducerii veniturilor majorităţii populaţiei este cea second-handDacă firmele de leasing nu mai ştiu cum să valorifice miile de automobile confiscate de la clienţii care nu şi-au plătit ratele, samasarii de maşini fac profituri de până la 5.000 de euro pe lună.

Focşănenii nu mai sunt motivaţi să cumpere maşini noi, criza economică punându-şi amprenta de mai bine de jumătate de an pe piaţa auto. Promoţiile dealerilor autorizaţi au rămas fără efect.

Singura piaţă care se mişcă bine şi aduce bani frumoşi este cea a maşinilor rulate, cu capacitate cilindrică sub 2.000 de centimetri cubi, nu mai vechi de 4-5 ani. Cel mai uşor se vând autoturismele care au sub 100.000 de kilometri la bord.


În târgul Obor din Focşani, samsarii fac legea.
Spre deosebire de vânzătorii - proprietarii ai maşinilor scoase la vânzare, samsarii menţionează pe oferta afişată pe parbriz varianta schimbului cu un alt autoturism.

Aceştia sunt dispuşi, pentru a scoate mai mulţi bani din buzunarul clientului, să dea în schimbul maşinii acestuia şi a unei diferenţe de câteva mii de euro, o altă maşină mai bună.


Târgul auto din Obor este un adevărat furnicar în zilele în care se expun maşiile spre vânzare. Oferta este bogată şi pe măsura fiecărui buzunar, preţurile pornind de la 1.000 de euro şi putând ajunge la 50.000 de euro. Chiar dacă piaţa auto este afectată de ceva vreme, Remus Cojocaru recunoaşte că face afaceri cu maşini de mai bine de cinci ani.

"Piaţa este în creştere de câteva săptămâni. Fac Germania şi Olanda cam, de două ori pe lună şi aduc maşini la comandă. Scot cam 1.000 de euro la maşină vândută, ceea ce este un lucru bun dacă ţinem cont de praful în care ne aflăm. Atâta timp cât totul se face cu acte, nu am de ce să-mi fie teamă de cineva anume", a declarat samsarul.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite