Saloanele Spitalului de Urgenţă sunt pline ochi cu vrânceni bolnavi de pneumonie şi viroze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai în ultimele zile, au fost internate în regim de urgenţă peste 30 de persoane. Medicii se aşteaptă ca numărul acestor afecţiuni să crească.Zeci de vrânceni au ajuns în ultimele zile la Urgenţele Spitalului Judeţean cu afecţiuni specifice sezonului, respectiv răceli, viroze şi pneumonii.

Secţia de boli infecţioase din cadrul Spitalului "Sfântul Pantelimon" este plină, toate paturile fiind ocupate.


Aceste afecţiuni sunt frecvente în această perioadă, cei mai expuşi fiind bătrânii şi copiii, deoarece sistemul imunitar al acestora este cel mai scăzut.


"Nu suntem îngrijoraţi pentru că acest lucru se întâmplă în anotimpul rece. Temperatura a scăzut cu 10-15 grade şi s-a resimţit în rândul bătrânilor şi copiilor.


Au fost internaţi în stare destul de gravă câţiva bătrâni cu pneumonie şi viroze dure. Sunt sub tratament şi sunt în afara oricărui pericol. Numai în ultimele zile au trecut pe la Urgenţe peste 40 de oameni care aveau probleme la plămâni"
, susţine medicul Ana Grigore.

Medicii le recomandă vrâncenilor să ia în serios simptomele răcelii și să intervină la cel mai mic semn de boală. Dacă răceala debutează cu febră, frisoane sau dureri de cap, trebuie să se adreseze urgent medicului de familie.


Şi numărul pneumoniilor a crescut considerabil, în ultima săptămână fiind înregistrate peste o sută de cazuri noi, cea mai afectată grupă de vârstă fiind cea de peste 60 de ani.


Copiii sunt în pericol

În vârstă de 65 de ani, Costel Vrabie a fost internat de urgenţă ieri la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă Focşani cu pneumonie acută.


"Am băut ceai rece şi asta mi-a pus capac. Am stat mult şi pe câmp de la primele ore ale dimineţii şi vremea rece m-a prins şi am venit la spital cu stări febrile şi tuse. Am avut febră 40 şi medicii au hotărât să mă interneze. Sunt sub medicamentaţie atentă şi sper ca până la finele săptămânii să ies de aici, pentru că am de lucru la vie", spune bătrânul.

Şi copiii sunt afectaţi de vremea rece din ultima perioadă, cel mai mult având de suferit din cauza pneumoniilor şi virozelor micuţii cu vârste sub cinci ani. Peste 250 de infecţii acute ale căilor respiratorii se află în evidenţele medicilor, din care peste 120 sunt cazuri noi.

"Numărul virozelor aproape că s-a dublat la copiii. Ne aşteptăm chiar la o creştere şi mai mare, ţinând cont că vremea s-a înrăutăţit", adaugă medicul Ana Grigore.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite