Saci gratuiţi pentru gunoaiele de la case

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşeurile sunt sortate de muncitorii CUP Salubritate
Deşeurile sunt sortate de muncitorii CUP Salubritate

Societatea CUP Salubritate şi-a propus ca din această lună să-i antreneze şi pe locatarii de la case în selectarea gunoiului menajer, aşa cum se întâmplă în cartierele cu blocuri. Astfel, firma a făcut deja demersuri pentru cumpărarea de pungi personalizate, în care oamenii să pună în ele, pe categorii, hârtie, stică, metal sau plastic.

„Pungile personalizate le vom da gratuit proprietarilor celor aproximativ 4500 de case cât există în Focşani. Ei au ocatia să-şi selecteze gunoiul menajer, aşa cum se întâmplă în străinătate şi vor plăti şi mai puţin dacă se gospodăresc judicios. Avantaj va fi şi pentru noi, pentru că nu vom mai duce un volum atât de mare de gunoi la groapa de la Haret", ne-a precizat Viorel Profiroiu, directorul societăţii care se ocupă de salubrizarea municipiului Focşani.

În prima jumătate a anului 2011, SC CUP Salubritate Focşani a colectat şi valorificat 54500 metri cubi de deşeuri municipale amestecate, 114000 de kilograme de peturi din plastic, 99000 de kilograme de hârtie de carton, 11000 de kilograme de metal, 1800 de kilograme de sticlă şi 10500 de kilograme de deşeuri electronice.

Acestea au fost livrate pentru reciclare la societăţi comerciale autorizate, mai puţin deşeurile din sticlă, care sunt concasate şi utilizate la prepararea mixturilor asfaltice pentru staţia proprie de asfalt.

Preţul pentru serviciile de salubrizare este de 73,2 lei/mc de deşeuri.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite