Fiul senatoarei Plăcintă, beizadeaua umanitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecat pentru tentativă de omor, ultraj, distrugere şi tâlhărie, fiul senatoarei Sorina Plăcintă pozează în cetăţean model. Pentru a putea beneficia de o reducere substanţială a pedepsei, Andrei Plăcintă se împlică în tot felul de proiecte prin care să le dovedească judecătorilor ca s-a făcut "baiat bun".

Andrei Plăcintă pare să fie bine consiliat de echipa de avocaţi angajată de mama sa, senatoarea Sorina Plăcintă. Tânărul a început, odată cu cercetarea şi judecarea sa pentru tentativă de omor, ultraj, distrugere şi tâlhărie în urma incindetului violent din 6 decembrie 2010, să deruleze proiecte pentru cei defavorizaţi de soartă.

Mai exact, predă limba engleză persoanelor nevăzătoare, predă cursuri de formare profesională pentru şomeri în baza unor programe ale Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ia parte la proiectul "Vrancea - cultură, tradiţie şi folclor" menit să promoveze tradiţiile vrâncene şi chiar intenţionează să deschidă o sală de concerte la Focşani. Totul cu fonduri europene, prin fundaţia "Zi deschisă" la care este membru fondator şi prin care a atras 2.200.000 de lei.

Toate cursurile la care „beizadeaua umanitară" e lector se ţin la Focşani, în vila familiei. „Merg la cursurile de engleză predate de Andrei Plăcintă. La început am avut dubii, el fiind tinerel, dar are metode bune şi foarte multă răbdare cu persoanele cu deficienţe de vedere. Vine şi ne ia cu un microbuz de la sediul Asociaţiei Nevăzătorilor şi ne duce la casa lui", ne-a declarat Gheorghe Olaru, unul dintre cei care iau lecţii de engleză de la Andrei Plăcintă.

Concurs de Miss pentru nevăzătoare

„Noi avem mai multe colaborări cu fundaţia «Zi deschisă». Fiul doamnei ţine cursuri la casa doamnei Plăcintă. Fundaţia lor a sponsorizat şi un concurs de Miss pentru nevăzătoare ce a avut loc de curând la Brăila. Au adus şi teatru aici pentru cei cu deficienţe de vedere. Au multe acţiuni", a declarat  şi Elena Smighelinschi, referent la Asociaţia Nevăzătorilor Focşani.

La finele anului trecut, Fundaţia Sorinei Plăcintă a primit 18 autorizaţii de la Agenţia de Prestaţii Sociale Vrancea. Patru dintre acestea vizează accesarea fondurilor europene structurale şi de coeziune, susţinerea de cursuri de securitate în muncă şi formare de formatori, dar şi pentru competenţe antreprenoriale.

Orbii şi şomerii scad pedeapsa

Totul este foarte bine gândit întrucât "atitudinea infractorului după săvârşirea infracţiunii, rezultând din prezentarea sa în faţa autorităţii constituie circumstanţe atenuante", arată articolul nr. 74 din Codul Penal.

Aşadar, programele sociale îi pot aduce lui Andrei Plăcintă beneficii în ceea ce priveşte micşorarea pedepsei cu închisoarea, chiar dacă sunt derulate cu fonduri europene. O confirmă vocile autorizate în domeniu.

"Astfel de programe pentru comunitate pot constitui într-adevăr, potrivit Codului Penal, circumstanţe atenuante pentru cel implicat. Adică magistraţii îi pot reduce în baza acestor fapte pedeapsa, chiar şi un sfert din pedeapsă, dacă apărarea va prezenta bine faptele", declară Dănuţ Pleşa Plugaru, un reputat avocat din Focşani.

Pedeapsa pentru tentativă de omor este între cinci şi zece ani şi poate fi redusă prin circumstanţe atenuante, chiar şi cu trei ani după cum arată art. 76 din Codul Penal: "a) când minimul special al pedepsei cu închisoarea este de zece ani sau mai mare, pedeapsa se coboară sub minimul special, dar nu mai jos de trei ani. b) când minimul special al pedepsei cu închisoarea este de cinci ani sau mai mare, pedeapsa se coboară sub minimul special, dar nu mai jos de un an".

A vrut în Italia

La ultimul termen, Andrei Plăcintă le-a cerut magistraţilor Tribunalului Bucureşti să îi ridice interdicţia de a părăsi ţara pentru a merge în Italia, la firma care derulează proiectele în România.

"Nu reprezint un pericol public, de aceea am şi fost eliberat. Eu sunt solicitat de firma cu care lucrez, întrucât are sediul în Italia, să merg acolo", a motivat Andrei în faţa instanţei.

Andrei Plăcintă este acuzat că în seara de şase decembrie 2010 a bătut-o pe fosta lui iubită şi că a călcat cu maşina în mod repetat un trecător care a încercat să intervină.

Fiu de senatoare, satanist şi profanator

Andrei Plăcintă este membru al „Primei Biserici Ateiste" din 2008. În vara anului trecut, fiul senatoarei Plăcintă a postat pe Facebook o fotografie în care apărea urinând pe o troiţă maramureşeană, însoţită de comentariul „Asta fac eu cu Dumnezeu". Anul trecut, Plăcintă a postat pe site-ul de socializare mai multe fotografii în care se săruta cu alţi băieţi dar şi o serie de fotografii în care purta accesorii cu însemne sataniste. Totodată, un raport întocmit după incidentul din 6 decembrie 2010 arată că el era consumator de cannabis din 2007.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite