SMURD Vrancea a împlinit un an de funcţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest interval, echipele de intervenţie ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Vrancea au acordat primul ajutor calificat unui număr de 1557 persoane, dintre care 1373 adulţi şi 184 copii.

Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (S.M.U.R.D.) Vrancea a luat fiinţă anul trecut în luna februarie, în urma operaţionalizării a două echipaje de prim ajutor, unul în cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, iar cel de-al doilea în cadrul Secţiei de Pompieri Adjud.

„Gama intervenţiilor la care au fost solicitate echipajele SMURD, serviciu încadrat cu două ambulanţe tip B2, o autospecială de descarcerare şi 24 paramedici a vizat toate urgenţele ce pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat, precum accidente rutiere, explozii, accidente de muncă, dar şi intervenţii mai grele în care au fost salvate persoane cu probleme cardiace, insuficientele respiratorii acute", spune locotenent Fănel Florentin Duţă, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Pe timpul intervenţiilor a fost acordat primul ajutor calificat unui număr de 1557 persoane, dintre care 1373 adulţi şi 184 copii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite