S-a aprobat procedura privind stabilirea din oficiu a impozitelor şi taxelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serviciul de Taxe și Impozite de la DGFP Vrancea
Serviciul de Taxe și Impozite de la DGFP Vrancea

Procedura se aplică persoanelor fizice şi juridice, cu unele excepţii. Stabilirea din oficiu a acestor obligaţii fiscale se face de compartimentul cu atribuţii în gestiunea declaraţiilor fiscale din cadrul organului fiscal.

Stabilirea din oficiu a acestor obligaţii fiscale se face în cadrul perioadei de prescripţie şi nu priveşte perioadele pentru care obligaţiile fiscale au făcut obiectul unei inspecţii fiscale.

Înştiinţările privind nedepunerea în termen a declaraţiilor fiscale se emit conform procedurilor de administrare fiscală în vigoare şi se comunică contribuabililor în termen de 15 zile de la expirarea termenului legal de depunere a declaraţiilor fiscale.

Procedura de impunere se realizează în sistem automat. Suma stabilită din oficiu se calculează ca medie aritmetică a sumelor de plată, actualizate pentru fiecare an fiscal cuprins în perioada de analiză, cu indicele anual al preţurilor de consum.

Dacă perioada de analiză se referă numai la anul curent pentru care se efectuează impunerea din oficiu, sumele nu se actualizează cu indicele preţului de consum.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite