Focşani: Gama Romanian Classic este la dispoziţia amatorilor de vinuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focşani: Gama Romanian Classic este la dispoziţia amatorilor de vinuri
Focşani: Gama Romanian Classic este la dispoziţia amatorilor de vinuri

Una dintre societăţile mari din industria vinului din Vrancea prezente la Festivalul Vinului şi-a adus la stand vinurile atât de căutate  peste tot în ţară. Rolurile principale la

Una dintre societăţile mari din industria vinului din Vrancea prezente la Festivalul Vinului şi-a adus la stand vinurile atât de căutate  peste tot în ţară. Rolurile principale la sărbătoarea de la Focşani sunt deţinute anul acesta de vinurile din gama “Romanian Classic”, produse să satisfacă orice pretenţii.

 Acestea sunt în număr de opt, albe sau roşii, adică tot atât câte soiuri s-au folosit în procesul de fabricaţie: Fetească Regală-sec, Riesling Italian-demisec, Sauvignon Blanc-demisec, Muscat Ottonel-demidulce, Tămâioasă Românească-dulce, Merlot-sec, Pinot Noir-demisec, Cabernet Sauvignon-demidulce.


Fabricate din strugurii Vrancei



Directorul tehnic al unităţii, Valentina Ţîru, ne-a declarat că toate aceste vinuri provin din podgorii renumite precum Panciu, Urecheşti sau Panciu.

“Pot să vă spun că vinurile din gama Romanian Classic sunt cele mai căutate, pentru că sunt de mare calitate. Plantaţiile în zona noastră sunt din cele mai renumite soiuri şi se găsesc pe o suprafaţă de aproximativ 25 000 de hectare”, ne spune Valentina Ţîru.


De la interlocutorul nostru aflăm şi un mic secret, care ţine de modul de destupare al sticlei. “Obligatoriu destuparea sticlei se face numai atunci când vinul este liniştit. Nivelurile temperaturii recomandate pentru a fi servit vinul sunt de 18-20 de grade Celsius, doarece temperaturile prea scăzute fac ca acesta să-şi piardă din aromă şi gust, iar temperaturile prea ridicate fac ca vinul să devină plat”.


Un vin din gama “Romanian Classic” se pretează la orice produse culinare, de la aperitive şi până la desert, însă trebuie asociat cum trebuie. Preţul unei sticle de vin de 700 ml este de 6 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite