Risipă cu repetiţie pentru studiile de fezabilitate ale Primăriei Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria perpetuează o mai veche obişnuinţă, aceea de a risipi bani din vistieria bugetului local pe studii de fezabilitate care nu mai ajung să fie aplicate.

După ce în urmă cu mai multe săptămâni arătam că în anii 2008 şi 2009 s-au cheltuit 14 miliarde de lei vechi din bani publici pentru plata unor studii de fezabilitate rămase fără finalitate, în şedinţa Consiliului Local de astăzi primarul Decebal Bacinschi vine cu un nou set de propuneri care vizează aprobarea unor studii de fezabilitate, pentru lucrări suplimentare şi extinderi de spaţii la şcoli. Asta înseamnă bani pentru firmele de proiectare.

Este vorba despre Şcoala „Duiliu Zamfirescu", la care se vizează o extindere a şcolii cu opt săli de clasă, reamenajare grupuri sanitare şi izolaţie exterioară la clădirea şcolii şi a sălii de sport şi o serie lucrări suplimentare la sediul Liceului Pedagogic „Spiru Haret", care a beneficiat de reparaţii capitale.

La „Duliu Zamfirescu", primul studiu a costat 45.000 de lei, iar la „Spiru Haret" studiul se reface pentru lucrări suplimentare.

Investiţiile la cele două unităţi depăşesc valoarea de 28 de miliarde de lei vechi, bani de care Primăria Focşani nu dispune şi nici nu speră că-i va avea prea curând.

„E o reactualizare a unui proiect mai vechi, am înţeles. Noi nu dispunem de fonduri pentru extindere. Sperăm să ne ajute Primăria de la bugetul local să realizăm acest obiectiv, dar în acest moment nu prea văd cum", a precizat Laurenţiu Ţibrea, directorul Şcolii „Duiliu Zamfirescu".

De asemenea, directoarea Liceului Pedagogic „Spiru Haret", Carmina Corbeanu, spune că a solicitat fonduri suplimentare pentru o serie de lucrări care nu au fost cuprinse la reparaţiile capitale, dar nu are certitudinea că va primi banii necesari.

Există interese?

O parte a consilierilor locali spun că la mijloc sunt alte interese.

„De când sunt în consiliul local întreb mereu care este soarta studiilor de fezabilitate, fără să primesc un răspuns, ceea ce-mi întăreşte convingerea că sunt făcute pentru a servi interesele cuiva", ne-a declarat consilierul Dan Popoiu.

„Aş aproba un studiu în momentul în care aş fi sigură că are lângă el şi sursă de finanţare pentru viitoarea investiţie", este de părere şi consilierul Doina Fodoreanu.

Profitând de ziua liberă de Rusalii, primarul Decebal Bacinschi nu şi-a deschis telefonul şi pentru presă pentru a comenta acest subiect.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite